detector.media
31.08.2016 16:11
З’явився шанс на обмін журналістки з Івано-Франківська, яка перебуває у СІЗО «ЛНР»
З’явився шанс на обмін журналістки з Івано-Франківська, яка перебуває у СІЗО «ЛНР»
Затримана у червні бойовиками «ЛНР» журналістка Ольга Сворак (Богданова) з Івано-Франківська, яку сепаратисти звинувачують у начебто шпигунстві, внесена до списків на обмін Тристоронньої робочої групи у Мінську.

Про це повідомляє франківське видання «Голос-інфо», з яким співпрацювала Ольга Сворак.

За данними видання, Ольга Сворак в даний час перебуває в СІЗО міста Луганська. На вимогу правозахисних та міжнародних організацій їй дали можливість зв'язатися з рідними.

«Ольга Сворак також внесена до списків на обмін Тристоронньої робочої групи у Мінську. Тепер потрібна політична воля "господаря" Кремля та державного керівництва України. Надіємось на скоріше звільнення усіх українських заручників, як в ЛДНР так і Росії»,написав у своєму Facebook, голова Всеукраїнського об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський.

Нагадаємо, бойовики угруповання «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольги Богданової.  Бойовики звинувачують її у шпіонажі і загрожують судом. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Голова Всеукраїнського об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський і головний редактор газети «Голос народу Івано–Франківщини» Віталій Чорненький підтвердили, що мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак (Богданова) дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано–Франківщини» та інтернет видання «Голос-інфо».  Вони переконані, що журналістка заявила на камеру про свій зв’язок з українськими спецслужбами під тиском бойовиків.

Речниця СБУ Олена Гітлянська назвала  повідомлення бойовиків «ЛНР» про затримання івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) за підозрою у шпигунстві фейком і заявила, що Служба безпеки не коментуватиме цю інформацію.

Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко повідомив, що Спілка збирає інформацію про затримання бойовиками «ЛНР» за підозрою у шпигунстві івано-франківської журналістки Ольги Сворак (Богданової) та вживатиме заходів для її звільнення.

На фото - Ольга Сворак

Фото: особистий архів журналістки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY