detector.media
30.08.2016 12:18
ІМІ випустив посібник для журналістів, які працюють в небезпечних умовах
ІМІ випустив посібник для журналістів, які працюють в небезпечних умовах
ГО «Інститут масової інформації» випустив посібник для медійників «Журналіст і (НЕ) безпека»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Мета цього посібника — надати практичні поради всім тим, хто ризикує своїм життям, перебуваючи в зоні конфлікту, хто висвітлює акції протесту та працює в небезпечних умовах. Він написаний як довідник для працівників ЗМІ про те, як зменшити ризики, з якими вони стикаються під час своєї професійної діяльності»,   коментує виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

За її словами, посібник базується на практичному досвіді експертів ІМІ та численних консультаціях з українськими та закордонними журналістами, військовими експертами, психологами, лікарями, спеціалістами з цифрової безпеки тощо. 

Авторкою посібника – медіаекспертка та тренерка з безпеки Ірина Земляна. Окремі розділи написали: медіаюрист Максим Ратушний, експертка і тренерка з цифрової безпеки Ірина Чулівська, експертка з журналістських стандартів Олена Голуб.

«Посібник охоплює такі теми, як планування поїздки, матеріально-технічне забезпечення (вибір житла, транспорту, особливості підбору знімальної техніки, засобів захисту), домедична допомога, психологічна безпека, особливості роботи з конфліктно чутливими групами населення тощо. Детально описані поради щодо цифрової безпеки журналістів. Роз’яснено юридичні аспекти роботи журналістів в небезпечних зонах (від міжнародного законодавства, що гарантує захист журналістів, до захисту трудових прав журналістів)», –  йдеться на сайті.

Як зазначено на сайті, посібник створено в рамках проекту «У-Медіа», що реалізується «Internews Network» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY