detector.media
29.08.2016 22:53
Коломойський спростовує інформацію про продаж каналу «1+1»
Коломойський спростовує інформацію про продаж каналу «1+1»
Власник групи «1+1 медіа», бізнесмен Ігор Коломойський спростовує інформацію про продаж частки каналу «1+1».

«Про те, що я продаю "плюси" дізнався зі ЗМІ. Для мене це новина», - цитує Ігоря Коломойського прес-служба групи «1+1 медіа».

Чутки про продаж паном Коломойський половини телеканалу «1+1» з’явилися минулого тижня. Зокрема, джерело «Детектора медіа», наближене до фінансово-промислової групи Дмитра Фірташа, повідомило, що нібито Ігор Коломойський за $250 млн у розстрочку поступається людям з оточення Петра Порошенка 50% телеканалу «1+1» (лише каналу – не групи) в обмін на прийнятні для нього умови націоналізації «Приватбанку».

28 серпня в ефірі телеканалу «112 Україна» ведуча програми «Люди. Hard Talk. Live» Наталія Влащенко в інтерв’ю з головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар уперше публічно оприлюднила чутку про продаж «1+1». Утім, у її версії йдеться про продаж каналу в обмін на НЕ націоналізацію банку: «У мене є такий інсайд, не знаю, чи підтвердите ви його чи спростуєте. Чи чули ви щось про це? Я це почула сьогодні, і люди, які близькі до дніпропетровської групи, мені офрекордс це підтвердили. Чи правда, що пан Коломойський продає 50% акцій “1+1”структурам, наближеним до Президента, нібито в обмін на гарантію не націоналізації “Привата”, і навіть, нібито, в розстрочку».

Вікторія Сюмар, депутат фракції «Народний фронт», не сказала, чи чула вона про таке, але відповіла наступне: «Мене не запрошують на такі переговори – вони ведуться за зачиненими дверима. Я думаю, ми всі побачимо це по інформаційній політиці. Мене в даному контексті набагато більше сьогодні цікавить вплив Росії на українські телеканали… Я б нічого не могла виключати в цій історії. Хоча для Коломойського “1+1” – це базовий ресурс. І вже так сталося, що для українських олігархів наявність телеканалу – це найкращий захист їхнього бізнесу. Тому це важливий момент. Але російські впливи на українське телебачення мене хвилюють набагато більше». Далі депутатка з «Народного фронту» перейшла до обговорення впливу на редакційну політику телеканалу «Інтер» громадянина Росії, політтехнолога Ігоря Шувалова.

Співрозмовник «Детектора медіа» з групи «1+1 медіа» заперечив інформацію про продаж половини «1+1» оточенню Президента. На його думку, джерелом цієї інформації є «Народний фронт». Не підтвердили цю інформацію й у «Приватбанку». Крім того, 26 серпня відбулися загальні збори акціонерів банку, де було ухвалено рішення збільшити його статутний капітал на більше як 2,5 млрд грн. за рахунок спрямування частини прибутку 2015 року та частини нерозподіленого прибутку за минулі роки.

Джерела «Детектора медіа» також повідомляють, що, нібито, 100% телеканалу «Ера» і по 50% телеканалів «112 Україна» та NewsOne теж переходять під контроль оточення Петра Порошенка. Зокрема у NewsOne і «112 Україна», мовляв, зайшов депутат від БПП Ігор Кононенко. Жодних офіційних підтверджень такої інформації в ДМ немає.

На фото - Ігор Коломойський

Фото: DT.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY