detector.media
27.08.2016 15:00
Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій
Мешканці на лінії розмежуівання обирають сигнал Донецької телевежі, тому що він сильнішій
Посилення сигналу з Волоноваської та Покровської телевеж покращило ситуацію з українським мовленням в Мар'їнському районі (Донецька область). Водночас мешканці обирають для телеперегляду сигнал з донецької телевежі, захопленої сепаратистами.

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

Жителі населених пунктів Мар’їнського району, що знаходяться поблизу лінії розмежування, знаходяться в різних умовах щодо можливостей прийому українського мовлення, зазначив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець.

«Рельєф тут суттєво впливає на ефірний сигнал. В Катеринівській сільраді 2 села - Катеринівка, яка знаходиться нижче, і Антонівка - на пагорбі. До Антонівки чудово "добивають" сигнали з нинішньої Покровської телевежі, а от в Катеринівці з сигналом є проблеми», - повідосив він.

Мешканці Антонівки повідомили, що раніше сигнал українських мовників забезпечувала Донецька телевежа, але після її захоплення вони залишились без українського ТБ. Посилення сигналу з Волоноваської і Покровської телевеж покращило ситуацію, повідомив голова сільради Володимир Мелюс.

«Поновила свій друк та стала знову випускатися й місцева газета "Мар'їнська нива", яка до війни припинила виходити. Зараз для селян цей друкований ЗМІ – головний постачальник цікавих, а головне місцевих, новин», - підкреслює голова.

В Катеринівці сигнали дають три телевежі – окупована і дві, з меншою кількістю телеканалів, на визволених територіях.

«Часто місцеві жителі обирають донецьку вежу. Але не тому, що хочуть дивитися «сепар-тб», а тому, що там більше каналів і вони кращої якості. Кардинально змінить ситуацію будівництво нової телевежі в Покровську, яка матиме втричі більшу висоту, а відтак і більше поле поширення сигналу, зросте його якість і збільшиться кількість телеканалів - цього з нетерпінням чекають у Катеринівці. Над цим ми зараз працюємо в Комісії з питань відновлення мовлення при МІП», - підкреслив Олександр Бригинець.

Нагадаємо, радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

Голова Ясинуватської райради Любов Євтушенко та голова військово-цивільної адміністрації Сергій Добряк вважають, що єдиний вихід з ситуації із забезпеченням українського мовлення у районі - будувати нову телевежу у Покровську, яка би забезпечила українським ефірним ТБ кілька прифронтових районів. Зважаючи на те, що наразі грошей в Державному бюджеті на побудову нової телевежі в Покровську немає, в Ясинуватському районі було вирішено виділити з місцевого бюджету 255 тис. грн. на нову телевежу.

На фото - Олександр Бригинець  і Володимир Мелюс

Фото: МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY