detector.media
26.08.2016 17:05
«Книги, які змінюють…» Новий «Маршрут №1» розповість про must read цієї осені

«…Коли я в дитинстві приходила з бібліотеки, то несла не одну книжку, а дві сітки. Потім розкладала їх на дивані і з великою жадобою розглядала, думала, з якої почати. А часом взагалі починала три. Це була просто величезна пристрасть до інформації, пізнання і спілкування з розумними людьми через книги. Цей «апетит» не залишає наодинці, навіть якщо світ поряд тебе не влаштовує. Мій літературний запит постійно − як лоза винограду, яка повинна продертися 300 метрів через якісь піщаники, щоб дістатися до води, – пише у своїй колонці до нового випуску глянцю «Книги, які змінюють…» головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Треба іти книжковою дорогою, добираючи. Але спочатку необхідно сформувати «систему координат».

Такими є книги Бібліотеки «Україна Incognita». Передусім у цій «системі координат» треба орієнтуватися, якщо ти українець. В Україні в морі літератури мають бути книжкові «лоції», які прокладають дорогу для найбільш якісного читання». Тому «Маршрут №1» привідкриває завісу над очікуваною новинкою, яка буде представлена на львівському Форумі видавців уже 16 вересня, – книгою «Сестра моя, Софія…»! Вона присвячена історичним зв’язкам України та Болгарії.

«Софія константинопольська, Софія болгарська і Софія київська – це знаки долученості до цивілізаційного простору того часу, храми Премудрості Божої. Своєрідне «братство сестер». І певне зобов’язання, взяте на себе. Праця з поширення Розуму. Це і наше добровільне зобов’язання – посилення позиції Розуму серед українців. «Сестра моя, Софія…» – тому, що це про нас. Тому, що це про них. І тому, що це про нову Висоту», – резюмує Лариса Івшина. Чим не виклик для амбітного читача?

Також у «Маршруті №1» – неймовірно цікаві огляди: міст і сіл, що надихали авторів та ставали місцем дії їхніх творів; фільмів, за якими були написані книги; видань, котрі стали прообразами трендових аксесуарів, а на додачу –  «смачних» книжок з рецептами від відомих літературних героїв! Вам цікаво, що читають самі письменники? Читайте відповіді на питання «Маршруту №1» Андрія Любки та Василя Зими. А щоб дізнатися про останні «фішки» книгодрукування і розповсюдження, звертайтеся до інтерв’ю директора видавництва «АДЕФ-Україна» Алли Істоміної та арт-директора мережі книгарень «Є» Анастасії Левкової. Крім того в глянці – останні факти про те, як читає світ, в цифрах інфографіки, та гід по смачнющо-розумних кафе!

Отже, замовляйте «Маршрут №1. Книги, які змінюють…» у магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23 або купуйте в кіосках преси вже з цієї п’ятниці!

Газета «День» 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY