detector.media
26.08.2016 11:45
Телеканал «112 Україна» покаже документальний фільм про Іловайськ
Телеканал «112 Україна» покаже документальний фільм про Іловайськ
28 серпня у прямому ефірі «112 Украина» вийде новий документальний фільм власного виробництва, приурочений до річниці виходу українських військових з Іловайська. Автор картини – спеціальний кореспондент каналу Богдан Піленко

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Щоб розібратися в подіях, які сталися на Донбасі, автор картини «Тіні Іловайська» поспілкувався з учасниками військових дій та залучив експертів найрізноманітніших компетенцій: від начальників штабів і командирів до адвокатів і людей, що беруть участь у пошуку загиблих.

«Іловайськ став трагічною сторінкою в цій війні. Вихід українських військових з оточення та події, які йому передували – це історії людей. Моторошні. У деякі важко повірити. Кілька таких історій глядач побачить у фільмі», – розповідає автор фільму Богдан Піленко.

Як зазначено телеканалом, в своїй картині автор відновлює хронологію подій: штурм Іловайська, вторгнення російських військ, деблокада, вихід з міста, і паралельно розповідає історії бійців, які були там і пройшли через багато, щоб повернутися додому.

«Брати Кондрашови брали участь в Іловайській операції з перших днів, пережили полон, а Сергій Коваленко, щоб його не знайшли бойовики, ховався серед трупів у морзі. Про те, як це було, глядач дізнається з розповідей самих бійців і кадрів з реконструкцією подій»,  йдеться в релізі.

Богдан Піленко – військовий кореспондент телеканалу «112 Украина», який працював у зоні АТО. Він є автором чотирьох документальних фільмів на військову тему: «Ніхто крім нас», «Операція Дебальцеве», «Тіні Іловайська» та «Війна і Мінськ» в співавторстві з ведучою Віолеттою Триковою. Також пан Піленко був визнаний кращим на конкурсі професійної журналістики «Честь професії 2016» у номінації «Надія журналістики».

Документальний фільм «Тіні Іловайська» вийде в ефірі телеканалу «112 Украина» 28 серпня о 21:15.

Фото: «112 Україна» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY