detector.media
23.08.2016 12:10
Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу
Стрічка «Пісня пісень» Єви Нейман увійшла до лонг-листа Європейського кінопризу
Український фільм «Пісня пісень» режисерки Єви Нейман увійшов до лонг-листа конкурсу повнометражних художніх фільмів Європейського кінопризу (European Film Award).

Про це повідомила прес-служба Європейської кіноакадемії (European Film Academy) – професійного об’єднання, яке присуджує найкращим європейським фільмам року нагороду Європейський кіноприз.

«Пісня пісень» - єдина українська стрічка, яка увійшла до 30-ки повнометражних художніх фільмів, що висуваються до номінації.

Нагадаємо, «Пісня пісень» - це фільм за мотивами ліричного твору єврейського письменника Шолом-Алейхема. Його виробництвом займалася компанія «1+1 Продакшн». Єва Нейман виступила його режисером та автором сценарію, а продюсером – Олександр Ткаченко. Світова прем'єра «Пісні пісень» відбулася 5 липня 2015 року в рамках основної конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах (Чехія), де здобула спеціальну згадку екуменічного журі. Національна прем'єра відбулася 13 липня на шостому Одеському міжнародному кінофестивалі. Там фільм отримав «Золотих Дюків» у міжнародній та національній конкурсних програмах.

Тепер шляхом голосування членів Європейської кіноакадемії (близько 3 тис. кінодіячів з 40 країн Європи, з яких 14 – українці) оберуть фільми шорт-листа, які претендуватимуть на Європейський кіноприз у номінаціях «Найкращий європейський фільм», «Найкращий  європейський режисер», «Найкращий європейський актор», «Найкраща європейська актриса» та «Найкращий європейський сценарист». З переліком фільмів, що увійшли до лонг-листа, можна ознайомитися тут.

Лонг-лист формувався наступним чином: 20 країн з найбільшою кількістю членів Європейської кіноакадемії обрали по одному своєму фільму до списку. Решту 10 стрічок визначив Відбірковий комітет, до якого увійшли експерти Пітер Богнар (Péter Bognár) з Угорщини, Дейв Келхоун ( Dave Calhoun) з Великої Британії, Паз Лазаро Баркілья (Paz Lazaro Barquilla) з Іспанії, Крістоф Лепарк (Christophe Leparc) з Франції та Алік Шпилюк з України.  

Переможець стане відомий на церемонії нагородження Європейського кінопризу, що відбудеться 10 грудня у Вроцлаві – Європейській столиці культури 2016 року.

Нагадаємо, цьогоріч до лонг-листа Європейського кінопризу в документальній номінації увішов фільм українського кінорежисера Сергія Лозниці «Подія» (Нідерланди-Бельгія).

Минулого року на церемонії нагородження в Берліні «Найкращим європейським фільмом» назвали стрічку «Юність» Паоло Соррентіно. 

Фото - www.songofsongsfilm.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY