detector.media
19.08.2016 15:54
Нацрада хоче через суд стягнути штраф і анулювати ліцензію провайдера з Донецької області
Нацрада хоче через суд стягнути штраф і анулювати ліцензію провайдера з Донецької області
18 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду щодо стягнення штрафу й анулювання ліцензії провайдера програмної послуги з м. Новогродівки Донецької області ФОП Кролевця М.В. через систематичні порушення умов ліцензії.

Ще 26 жовтня 2015 року Нацрада оголосила цьому провайдеру попередження за незабезпечення всім абонентам універсальної програмної послуги, недотримання умов ліцензії та ретрансляцію телеканалів, що не відповідають вимогам законодавства України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Загалом провайдер транслював 26 телеканалів, які не були передбачені його ліцензією, у тому числі – й неадаптовані: «Беларусь 24», «Індиго TV», «Піксель», «Наука 2.0», Eurosport, Animal Planet, СNL TV, «Трофей», ДоТБ, «Ескулап-TV», НЛО TV, Business, «Ентер-фільм», «Еврокино», «Ретро», «112 Україна», RTG TV, «Моя планета», «Донбас», «Бігуді», EuroNews, Discovery Science, «Сарафан», «Охота и рыбалка», Drive, TV XXI.

У зв’язку з тим, що після попередження провайдер так і не виправив порушення, 26 січня 2016 року Нацрада застосувала щодо нього штраф на суму 2756 грн. Але ФОП Кролевець штрафу не сплатив і, за даними моніторингів Нацради від 15 лютого і 17 березня порушення не усунув.

Через систематичність порушень Нацрада й ухвалила рішення звернутися до суду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY