detector.media
19.08.2016 11:30
СБУ обшукала і допитала блогерку Бердник у справі про тероризм
СБУ обшукала і допитала блогерку Бердник у справі про тероризм
Головне слідче управління Служби безпеки України провело обшуки у блогерки Мирослави Бердник та допитало її у рамках кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації)

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ), посилаючись на відповідь СБУ.

«Повідомляємо, що Головним слідчим управлінням здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України.

16.08.2016 у зазначеному провадженні на виконання ухвал слідчого судді Шевченківського районного суду м.Києва за місцем реєстрації та фактичного проживання Бердник-Безсмертної М.О. проведено обшуки, а її допитано як свідка. Вказана особа слідчими СБУ не затримувалася», –  йдеться у відповіді за підписом заступника начальника Головного управління В.Маякова.

Нагадаємо, 16 серпня СБУ заявила, що інформація, розповсюджена деякими ЗМІ щодо нібито затримання блогерки Мирослави Бердник, не відповідає дійсності. СБУ також повідомила, що у рамках відкритого кримінального провадження перевіряла її причетність до розповсюдження зі свого блогу в ЖЖ матеріалів з ознаками закликів до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу. Було встановлено, що Бердник узгоджувала свою діяльність з російськими кураторами.

На фото – Мирослава Бердник

Фото: Обоз

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY