detector.media
17.08.2016 19:05
МІП підтримав кампанію Transparency International проти корупції
МІП підтримав кампанію Transparency International проти корупції
16 серпня Міністерство інформаційної політики (МІП) заявило про старт комунікаційної кампанії Transparency International проти толерантності до корупції «Корупція має бути поміченою».

Про це йдеться на сайті МІП.

В рамках кампанії, яка пройде за підтримки МІП,  буде розміщено більше 600 зображень на білбордах і сітілайтах по всій країні, а також ролики на радіостанціях «Люкс ФМ», «Радіо 24», Kiss FM, «Радіо Rocks», «Релакс», «Мелодія» та інших.

Також анонсовано запуск «Платформи антикорупційних комунікацій», до якої зможуть долучитися органи влади, антикорупційні українські та міжнародні громадські організації та рекламний бізнес.

«Це наша третя кампанія, яка називається «Корупція має бути помiченою». Вона несе в собі два сенси. Перший сенс в тому, що не можна, щоб в суспільстві були подвійні цінності: з одного боку ми викриваємо корупціонерів, з іншого боку ми заздримо елітному способу життя, дорогим речам, які можна купити тільки корупційним шляхом. Другий сенс цієї кампанії - в тому, що корупцію потрібно мітити, за неї потрібно карати. Ця кампанія також проти безкарності, яка, на жаль, існує зараз в Україні», - пояснила - сказала керівник департаменту комунікації Transparency International Україна Ольга Тимченко.

Нагадаємо, початок повноцінної роботи НАЗК включно із системою електронного декларування лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ. 

Ввечері 12 серпня Держспецзв’язок відмовив у атестації системи електронного декларування, не підтвердивши безпеку системи.  

На засіданні 14 серпня керівництво НАЗК заявило, що залишило в силі своє рішення про запуск системи електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним у відповідності до законодавства.

15 серпня голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталя Корчак оголосила, що 15 серпня в 00 годин 00 хвилин в Україні офіційно запрацювала система електронного декларування. Водночас вона зауважила, що система не сертифікована.

Так званий «тестовий запуск» системи е-декларування рокритикували як деякі члени НАЗК, так і журналісти, активісти та організація Transparency International Україна. Один з членів НАЗК Руслан Рябошапка заявив про свідоме порушення законодавства з питання захисту даних з боку НАЗК та про відмежування від заяви про запуск системи.

Після цього «Єропейська правда» опублікувала статтю Сергія Сидоренка «Хто зірвав електронне декларування статків: хронологія та документи» та редакційну статтю ЄП  і «Української правди» «Імітатори реформ. Чому Захід має відмовити Порошенку  у фіндопомозі та безвізовому режимі», які викликали великий резонанс.

17 серпня  у заяві представництва Євросоюзу та посольств країн-членів ЄС у Києві було вказано, що запуск в Україні системи електронного декларування в тестовому режимі має обмаль сенсу і, фактично, може стати контрпродуктивним.

Читайте також блог Наталії Лигачової «Почему я не согласна со статьей в "Европейской правде"».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY