detector.media
17.08.2016 16:19
Прем’єр Молдови просить допомоги Заходу у протидії російській пропаганді
Прем’єр Молдови просить допомоги Заходу у протидії російській пропаганді
Молдова потребує підтримки західних партнерів, щоб протистояти російській пропаганді, зокрема, напередодні президентських виборів.

Про це йдеться у статті прем’єр-міністра Молдови Павла Філіпа для вашингтонського видання The Hill, повідомляє «Європейська правда».

«Молдова рухається у бік перших за 16 років прямих президентських виборів, які відбудуться 30 жовтня. Як і в більшості попередніх виборів, проєвропейські та проросійські партії будуть сперечатися між собою. Ми потребуємо наших друзів, щоб протистояти пропаганді, яка прагне дестабілізувати Молдову, дискредитувати уряд і владу на виборах на користь Москви», - написав Павло Філіп.

Прем’єр підкреслив, що Молдова твердо вибрала шлях євроінтеграції і нинішній уряд має намір продовжувати його.

«Москва не дуже задоволена, і тому ми потребуємо допомоги Вашингтона та інших західних столиць, щоб зміцнити наш перехід від десятиліть комунізму до ринкової демократії», - відзначив він.

Павло Філіп нагадав, що на початку літа Росія провела військові навчання в Придністров'ї, всього за 30 км від Кишинева.

«М'яка сила Росії – використання пропагандистської машини, щоб затопити наші ЗМІ антизахідними повідомленнями – небезпечна і прагне очорнити наш проєвропейський уряд і майбутніх політичних союзників на виборах», - відзначив він.

Нагадаємо, Молдова періодично забороняє найбільш одіозним російським журналістам в’їжджати на територію країни.

Так, на початку жовтня минулого року  молдавські прикордонники затримали знімальну групу російського пропагандистського каналу НТВ, яку звинуватили в порушенні закону про перебування іноземців та закону про державний кордон країни. Також у жовтні влада Молдови відмовила у в'їзді в країну двом журналістам телеканалу «Росія 24», які мали висвітлювати 9 жовтня футбольний матч відбірного турніру чемпіонату Європи 2016 року.

У січні журналісту російської пропагандистської ВДТРК Олександру Балицькому заборонили в'їзд до Молдови.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY