detector.media
17.08.2016 16:10
В Ясинуватському районі виділять частку коштів на побудову телевежі в Покровську
В Ясинуватському районі виділять частку коштів на побудову телевежі в Покровську
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики (МІП) виявила проблеми з трансляцією сигналу українських каналів в Ясинуватському районі (Донецька область). При цьому місто Ясинувата залишається окуповане сепаратистами.

Про це повідомляє сайт МІП.

Радник міністра, народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що попри проблеми з ефірним українським мовленням населення має доступ до українських ЗМІ.

«Керівництво району розуміє, чому тут є проблеми з ефірним мовленням - окупована Донецька телевежа поруч, сигнал від якої зомбує місцеве населення. Жителі «захищаються» з усіх сил: половина селища має кабель, багато хто - супутникові антени. Комусь, навіть, вдається і на «польську» ефірну антену ловити українські канали. Але стратегічно в ефірі домінує окупантське ТБ», - сказав він.

Радник повідомляє, що були спроби робити й окремі передавачі для населених пунктів, але бажаного результату це не дало - люди не хочуть витрачати безліч сил заради одного-двох каналів, коли без жодних зусиль можна мати близько семи, хоч і ідеологічно шкідливих, каналів.

Голова Ясинуватської райради Любов Євтушенко та голова військово-цивільної адміністрації Сергій Добряк вважають, що єдиний вихід з ситуації - будувати нову телевежу у Покровську (Донецька область), яка би забезпечила українським ефірним мовленням кілька прифронтових районів.

Зважаючи на те, що наразі грошей в Державному бюджеті на побудову нової телевежі в Покровську немає, в районі було вирішено виділити з місцевого бюджету 255 тис. грн. на нову телевежу.

Нагадаємо, радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

На фото - Любов Євтушенко, Сергій Добряк та Олександр Бригинець

Фото: МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY