detector.media
17.08.2016 14:03
Мінінформполітики виступає за пришвидшення доступу іноземних журналістів до Криму
Мінінформполітики виступає за пришвидшення доступу іноземних журналістів до Криму
Міністерство інформаційної політики України (МІП) домагатиметься покращення доступу до окупованого Росією Криму міжнародних правозахисників та журналістів, які б повідомляли про порушеннями прав людини на півострові.

Про це заявила перша заступниця міністра Еміне Джаппар під час прес-конференції щодо судових процесів над кримськими татарами в окупованому Криму, повідомляє сайт МІП.

«Окупаційна влада системно діє аби, з одного боку, вичавити активних кримських татар з Криму, з іншого - змусити всіх, хто залишився мовчати. У той же час, російські дипломати роблять все можливе аби привозити до окупованому півострова делегації лояльних міжнародних експертів, журналістів, депутатів та політиків з тим, щоб вони на весь світ розповідали про "райське життя" під РФ-прапором.

Тому, наша задача - зробити все можливе аби доступ до Криму міжнародних правозахисників та журналістів, які б доносили реальний стан речей із порушеннями прав людини, був зручним та швидким», - зазначила Еміне Джаппар.

За словами народного депутата, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, в Україні  буде створено Міжнародний правозахисний комітет у справах Криму.

«В умовах повної ізоляції Криму, коли кримськотатарський народ, по суті, став заручником окупаційної влади, Меджліс і правозахисники створюють Міжнародний комітет, покликаний залучати у тому числі й міжнародну допомогу для забезпечення прав людини на півострові», - заявив він.

Він уточнив, що найближчим часом будуть оприлюднені принципи створення цього комітету під  умовною назвою «Крим», який спиратиметься на діяльність організацій, що протягом двох років займаються питаннями забезпечення прав людини.

Адвокат Микола Полозов в свою чергу заявив, що РФ намагається залякати терором і переслідуваннями українців і кримських татар з метою позбавити їх права голосу.

«Кримські татари переслідуються у справі від 26 лютого 2014 року за мітинги, організовані Меджлісом проти незаконної окупації  Криму Російської Федерацією. Немає сумнівів, що, як і в інших кримінальних справах РФ, відкритих проти українських громадян,  результат вирішений наперед . Російська влада чинять тиск і використовує кримінальний терор в Криму. Мова йде не про побутовий кримінал, йде акція залякування», - сказав він.

Нагадаємо, анексований Росією Крим внесено до десятки найгірших територій за рівнем свободи слова. За вісім місяців цього року на півострові зафіксовано близько 30 фактів порушень, або будь-яких обмежень роботи ЗМІ в Криму. Про це пише «Крим.Реалії» з посиланням на директорку Інституту масової інформації (ІМІ) Оксану Романюк.

На фото - під час прес-конференції

Фото: МІП

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY