detector.media
12.08.2016 17:53
Соцмережами шириться хештег із мовою ворожнечі щодо журналістів #медіабл*ді
Соцмережами шириться хештег із мовою ворожнечі щодо журналістів #медіабл*ді
У соціальних мережах Facebook та Twitter після скандалу із оприлюдненим листуванням, яке нібито мало місце між співробітницею органів так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою та українськими телеканалами, набув активного поширення хештег #медіабл*ді (або #медиабл*ди).

Цей хештег, що містить мову ворожнечі щодо працівників ЗМІ, на своїх сторінках у Facebook вжили як українські політики, так і звичайні користувачі.

Зокрема його використали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, директор департаменту з комунікацій МВС, а в минулому журналіст Артем Шевченко (який пізніше видалив хештег), координатор групи «Інформаційний спротив» та головред Sprotyv.info Юрій Карін та багато інших людей, в тому числі – медійників.

Деякі користувачі вживають цей хештег на засудження роботи не лише у зв’язку зі скандалом чи на позначення російських та проросійських журналістів, а й українських медіа – «Української правди», «Нового времени», «Громадського», у постах з нагоди Дня журналіста. Нерідко вживання хештегу стосується конкретних журналістів.

Деякі користувачі також додали до публікації хештег подібного змісту, - #медіапи*дота, який активно вживали й кілька місяців раніше.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY