detector.media
12.08.2016 15:17
«День» готує до випуску нову книгу
«День» готує до випуску нову книгу
Редакція газети «День» готує до випуску нову книгу «Сестра моя, Софія…». Про це повідомили в агентстві маркетингу видавця газети «День» - компанії «Українська прес-група».

Редакція вже приймає попередні замовлення на нове видання з Бібліотеки «Дня». Минулого року такий спосіб анонсування і розповсюдження видання було випробувано на книзі «Повернення в Царгород», яка в результаті стала бестселером і за рік була тричі перевидана.

Судячи з анотації, книга розповідатиме про історію та культуру Болгарії, а також проводитиме паралелі між українською та болгарською історією. «Що єднає Київ та Софію? Перше, що спадає на думку – віра та азбука. Буква Аз із створеної Кирилом та Мефодієм болгарської глаголиці набуває значення символу. Адже вона має у основі хрест. Це спонукає шукати глибше, де з’ясовується що собор Софії у столиці Болгарії, подібно до Ая-Софії в Константинополі, є хрестоподібною базилікою, і таким чином є ніби двоюрідною сестрою Софії Київської. Тож Аз не випадковий, а цілком закономірний символ на початку відновлення нашої родинності із Болгарією», - йдеться в анотації.

Нагадаємо, що у 2015 році газета «День» видала історично-популярну книгу «Повернення в Царгород» про добу Ярослава Мудрого, а також три історично-публіцистичні видання про актуальні події: «“Котел”, або Справа без терміну давності», «Я свідок – записки з окупованого Луганська» і «Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY