detector.media
12.08.2016 13:28
Прокуратура Росії виявила недоліки в справі журналіста РБК Соколова, обвинуваченого в екстремізмі
Прокуратура Росії виявила недоліки в справі журналіста РБК Соколова, обвинуваченого в екстремізмі
Прокуратура Центрального адміністративного округу (ЦАО) Москви знайшла недоліки в матеріалах кримінальної справи стосовно журналіста РБК Олександра Соколова, обвинуваченого в екстремізмі

Про це повідомляє «Meduza».

Як зазначено на сайті видання, за словами адвоката журналіста Ольги Дінзе, «прокуратура вказала слідчим на невідповідність кваліфікації справи і зібраних матеріалів. Тепер слідству доведеться усувати прогалини у доказовій базі та пред'являти Соколову нове звинувачення».

За словами пані Дінзе, або в справі Соколова з'явиться нова стаття, або залишиться та ж, але з іншими доказами.

«Meduza» зазначила, що в прокуратурі Москви від коментарів відмовилися, пославшись на неприпустимість розголошення даних попереднього розслідування. У Слідчому комітеті РФ на запит РБК не відповіли.

«Про те, що прокуратура винесла таке уявлення, ми дізналися від слідчих буквально вчора. У нас була запланована участь в судовому засіданні з питання обмеження ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, але засідання в результаті не відбулося, а слідчі нам повідомили про винесену прокуратурою поданні», – пояснила пані Дінзе.

Як нагадує видання, журналіст Олександр Соколов був узятий під варту в липні 2015 року з обвинуваченням в участі в діяльності організації «Армія волі народу», яка визнана в Росії екстремістською. За версією слідства, після заборони організація продовжила діяльність, змінивши назву на «Ініціативну групу з проведення референдуму" За відповідальну владу "». Сам Соколов свою провину заперечує, стверджуючи, що його переслідують за професійну діяльність.

Разом з паном Соколовим фігурантами справи є публіцист Юрій Мухін, який очолює «Армію волі народу», і його однодумець Валерій Парфьонов.

«Соколов, Мухін і Парфьонов визнані правозахисним центром «Меморіал» політв'язнями. «Репортери без кордонів» закликали російську владу негайно відпустити журналіста на свободу. Уповноважені з прав людини Тетяна Москалькова направила в Генпрокуратуру звернення з проханням перевірки правомірності та законності прийнятих рішень у справі Соколова», – пише видання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY