detector.media
12.08.2016 12:38
Енн Епплбаум – про цілі політики Путіна щодо України і Європи
Енн Епплбаум – про цілі політики Путіна щодо України і Європи
Для Європи Росія є більшою загрозою, ніж «Ісламська держава», вважає відома публіцистка, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум. В інтерв’ю Мирославі Гонгадзе для програми «Прайм Тайм» «Голосу Америки» вона розповіла, яка, на її думку, кінцева мета путінської агресії в Україні та що допоможе зупинити російського ведмедя.

Путін поставив собі нереалістичні завдання, вважає Енн Епплбаум. За її словами, за російською агресією ховається спроба знайти безпечне місце для забруднених корупцією російських грошей.

«Його мета – зруйнувати Європейський союз, підірвати довіру до НАТО, вивести американців з Європи і отримати Європу, яка була б безпечною для російських корумпованих грошей. Де росіянам було б значно легше вести бізнес, тому що зараз вони обмежені багатьма нормами. Де той же «Газпром» зможе відновити свої монополії і так далі. І де європейська демократія, як альтернативна ідеологія, буде нецікавою для росіян чи для українців. Адже він бачить, що опозиція до нього – це проєвропейська опозиція», – каже публіцистка.

Якщо Кремлю не вдасться досягти цілей, він все ж таки своїми спробами принесе чимало шкоди не лише українцям, а й самій Європі. Хоча остання недооцінює цю можливість, вважає авторка численних статей у Європі про Україну та кремлівську інформаційну війну.

 «Він може дестабілізувати політику по всьому регіону. Ми знаємо, що він може дестабілізувати Україну, бо він це робив раніше, він може дестабілізувати Центральну Європу, він може допомогти крайньоправим та крайньолівим силам прийти до влади. І я думаю, багато шкоди може бути зроблено у найближчі роки», – зазначає вона.

Захід повинен зрозуміти суть російської загрози. Енн Епплбаум звертає увагу, що західні політики не до кінця розуміють наслідки фінансування Кремлем деяких партій в Євросоюзі, що ведуть антиєвропейську політику. Або ж як російська корупція пускає коріння за межі європейського кордону.

 «І, звичайно, використання інформаційного простору, тролінгу, фальшивих вебсайтів та медіа, кампанії з дезінформації. Захід повинен все це краще розуміти. Треба ставати людьми, які не просто бачать це, але й тими, хто це зупинить. Але основна річ наразі – це зрозуміти, що це є і як воно працює».

Енн Епплбаум є прихильницею створення програми протидії російській пропаганді. Зокрема, вона виступає за введення у школах курсу вивчення медіа та інформаційного простору. Російське вторгнення в Україну вона називає дзвіночком для пробудження всієї Європи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY