detector.media
09.08.2016 17:49
Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»
Аваков закликає Нацраду зреагувати на скандал щодо зв’язків «Інтера» з «ДНР»
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська і «ДНР»-івська пропаганда, що діяла через журналістів, які готували новини і аналітику для каналу «Інтер», мала на меті очорнити низку українських політиків, і закликає Нацраду зреагувати на скандал.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової та Леоніда Муравйова, які працювали на телеканалі "Інтер" (Муравйов тільки планував працювати. - Ред.), зі своїми московськими кураторами та керівниками ДНР виявив головні мішені російської пропаганди. Так, в серпні 2015 року, серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Муравйов, було і завдання організувати хвилю чорного PRу проти низки українських політиків.

Першим в цьому "темнику" містився пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Також в замовленні стоять прізвища з пакетом, скомпонованим російськими профі брудом, на екс-прем‘єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Комітету ВРУ з питань культури і духовності Миколу Княжицького, голову Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших», - заявляє Арсен Аваков, ілюструючи свої слова сканом статті на «Детекторі медіа» журналіста Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»».

Він стверджує, що таким чином російські журналісти, які формували інформаційну політику «Інтера», виконували «замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами».

«З високою ймовірністю можна сказати, що подібні замовлення відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й досі достатньо впевнено почувають себе в Україні», - зазначає міністр.

Арсен Аваков також вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може не реагувати на скандал. «I на закінчення. Нацраді з телебачення і радіомовлення. Звичайно, за таке не треба позбавляти ліцензії ТРК "Интер" - треба грамоти давати - з гербом... з російським. Займіть позицію - не ховайтеся!», - закликав міністр.

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило листування співробітниці міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Листування датоване 2015 роком. За однією версією, його виклали хакери, за іншою – це зробила сама Тетяна Єгорова. З масиву викладеного листування виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна», «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів.

У листуванні згадується, зокрема, телеканал «Донбас» і ведучий програми «Человеческий фактор» Сергій Карпій, який нібито затверджував свої репортажі з працівницею т.з. «ДНР». Листування може свідчити й про узгодження Сергієм Карпієм з Тетяною Єгоровою сюжетів телеканалу «Україна».

Один з топ-менеджерів новинного продакшну групи «Інтер» НІС Назім Бедіров вважає оприлюднене листування підробкою.

Читайте також на «ДМ» статтю Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»».  «Одразу за оприлюдненням вмісту поштової скриньки співробітниці «міністерства інформації ДНР» Тетяни Єгорової сайт «ОРДІЛО», що контролюється представниками волонтерської організації «Миротворець»,оприлюднив зламану поштову скриньку російського журналіста Леоніда Муравйова. Муравйов був висланий з України в березні 2015-го року Службою безпеки України. Попри це, він, можливо, продовжував тісне співробітництво зі своєю колегою Марією Столяровою, яка працювала на телеканалі «Інтер» у НІСі», - пише він.

На фото - скан уривку статтю Дмитра Золотухіна «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY