detector.media
07.08.2016 17:30
У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму
У Генштабі викрили дезу російських ЗМІ про українських військових в анексованому Криму
Міністерство оборони України називає провокацією інформацію про те, що на території анексованого Росією Криму нібито діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, що призвело до загибелі та постраждалих серед російських військових

Про це пише «Крим.Реалії», посилаючись на спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, коментуючи напружену ситуацію поблизу адмінкордону з Кримом 7 серпня.

«Всі заяви російської сторони про те, що нібито на території окупованої території діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, мають провокаційний характер і не відповідають дійсності», – заявив він.

За словами Селезньова, українські військові «діють у плановому порядку і плановому режимі».

«Ми володіємо тільки оперативною інформацією. Що стосується діяльності Збройних сил України, то наші підрозділи розташовані на певних місцях і позиціях і служать у плановому режимі. Завдання – стримати агресію противника», – зазначив спікер Генштабу.

При цьому він підтвердив інформацію про великі скупчення російських військових у Криму.

«Ми знаємо, що найближчим часом на території Південного федерального округу Росії почнуться масштабні навчання «Північний Кавказ – 2016», тому, цілком можливо, що переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається і в рамках підготовки до цих навчань», – повідомив Селезньов.

Він додав, що українські військові «уважно стежать за всіма процесами, які відбуваються на території анексованого Криму», щоб «адекватно реагувати на будь-які агресивні дії Росії по відношенню до України».

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял повідомляє про великі скупчення російських військових на півночі Криму 7 серпня. За його інформацією, Джанкой повністю оточений російськими військовими.

Уранці в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму в неділю з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова.

Уранці 7 серпня російські ЗМІ почали поширювати інформацію про перестрілку на адмінкордоні з Кримом без офіційного підтвердження.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY