detector.media
07.08.2016 16:00
У Німеччині Facebook можуть зобов’язати співпрацювати зі спецслужбами
У Німеччині Facebook можуть зобов’язати співпрацювати зі спецслужбами
Кілька федеральних земель Німеччини закликають запровадити норму, яка зобов'язувала б соціальні мережі, зокрема Facebook, надавати за вимогою правоохоронців конфіденційну інформацію про користувачів

Про це пише Deutsche Welle.

Загалом йдеться про особисті дані тих, хто запідозрений у злочині і плануванні терористичних актів. Влада федеральних змель обурюється тим, що керівництво Facebook залишає без відповіді в середньому дві третини таких запитів.

Видання відзначає, що за статистикою, протягом останніх років поліція, прокуратура і спецслужби Німеччини відправляють на адресу Facebook щодня більше десяти запитів про надання особистих даних користувачів, зокрема про їх облікові дані або IP-адресу.

Так, міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн вимагає ввести для соцмереж «положення, що зобов'язує», згідно з яким відповідати на запити влади повинен буде один з «уповноважених співробітників».

«Крім того, має бути максимально скорочений термін надання облікових даних або інформації про користувачів», –  підкреслив Херрманн.

Кілька федеральних земель Німеччини закликають запровадити норму, яка зобов'язувала б соціальні мережі, зокрема Facebook, надавати за вимогою правоохоронців конфіденційну інформацію про користувачів.

Нагадаємо, в Росії нещодавно користувач "ВКонтакте" опинився під слідством через пост про відділення Калінінрада.

 Фото: DW

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY