detector.media
06.08.2016 18:30
Користувач «ВКонтакте» опинився під слідством через пост про відділення Калінінграда
Користувач «ВКонтакте» опинився під слідством через пост про відділення Калінінграда
Слідчий відділ управління ФСБ в Калінінградській області (Росія) порушив кримінальну справу стосовно місцевого жителя, підозрюваного в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Роскомнадзор заблокував доступ до поста, який був опублікований підозрюваним

Про це повідомляється на сайті прокуратури Калінінградської області.

За версією слідства, користувач «ВКонтакте» в одній з регіональних груп розмістив текст, що містить заклики «до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської федерації». Відзначається, що публікація була про вихід Калінінградській області зі складу Росії.

«На підставі матеріалів, наданих прокуратурою області, доступ до виявленого екстремістського матеріалу заблокований Роскомнадзором Росії з внесенням відомостей до відповідного реєстру», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, ця справа – перша в Калінінградській області за статтею 280.1 ( «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет»).

Нагадаємо, в Росії міський суд Таганрога засудив місцеву мешканку Єлизавету Цвєткову до року виправних робіт за роздачу роздрукованих з соцмережі «ВКонтакте» листівок з критикою правоохоронних органів.

Раніше у російській Твері за репости в соцмережі «Вконтакте» про Крим інженера-механіка Андрія Бубєєва засудили до 2 років і 3 місяців колонії-поселення. 

Фото: pressa.today

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY