detector.media
04.08.2016 14:41
ФСБ штурмує офіс адвоката кримського журналіста Миколи Семени в окупованому Сімферополі (ОНОВЛЕНО)
ФСБ штурмує офіс адвоката кримського журналіста Миколи Семени в окупованому Сімферополі (ОНОВЛЕНО)
Адвокат Еміль Курбедінов, який є захисником переслідуваних російськими силовиками в Криму низки кримських татар і журналістів, зокрема – Миколи Семени, заявляє, що в Сімферополі (окупований Крим) невідомі намагаються увірватися в офіс, де він працює разом з іншими колегами.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«На даний момент невідомі особи, імовірно, силовики, намагаються увірватися в офіс колегії адвокатів, де я працюю. Я перебуваю в Ростові», – написав він у Facebook.

У коментарі сайту «Крим.Реалії» Еміль Курбедінов заявив, що пов’язує атаку на офіс адвокатів зі своєю професійною діяльністю. «У приміщенні, перебувають адвокатські досьє і інформація, що містить адвокатську таємницю», – сказав він. 

За його даними, наразі в приміщенні перебувають дві дівчини-помічниці, вони поки що не зверталися в поліцію, оскільки побоюються, що це лише погіршить ситуацію.

Журналіст Антон Наумлюк із посиланням на очевидця повідомляє, що невідомі є співробітниками ФСБ.

«Адвокати припускають два варіанти: силовики намагалися пройти в офіс, щоб отримати доступ до документів у справах "Хізб ут-Тахрір" і "26 лютого", або Курбедінова намагалися таким дивним чином "запросити" в Київський районний суд на процес за скаргою Сірука, який повинен був відбутися о 14.00», – повідомив журналіст.

Офіційних коментарів силових відомств в Криму щодо інформації Еміля Курбедінова немає.

Наразі Еміль Курбедінов перебуває в Ростові-на-Дону (Росія), де судять чотирьох кримських мусульман, яких обвинувачують у зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, Еміль Курбедінов є адвокатом кримського журналіста, оглядача «Радіо Свобода» Миколи Семени, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в «сепаратизмі»,  а також кримського журналіста, блогера, колишнього головного редактора інтернет-видання «Аргументы недели-Крым» Заїра Акадирова та інших журналістів, правозахисників.

На фото - Еміль Курбедінов

Фото: «Крим.Реалії» 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY