detector.media
04.08.2016 13:32
Ефірне українське мовлення поблизу лінії розмежування відновить нова телевежа в Покровську - МІП
Ефірне українське мовлення поблизу лінії розмежування відновить нова телевежа в Покровську - МІП
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики (МІП) з’ясувала, що мешканці Желаннівської селищної ради Ясинуватського району Донецької області мають у цифровому мовленні Т2 доступ як до українських телеканалів, так і до телебачення з окупованого сепаратистами Донецька. При цьому райцентр Ясинувата окупована бойовика, а у промзоні сусідньої Авдіївки точаться запеклі бої.

Про результати роботи моніторингової місії повідомляє сайт МІП.

Голова селищної ради Віра Черамісова зазначила, що в селі є цифрове телебачення Т2, яке включає понад 60 телеканалів, з них половина – українські, інша половина – сепаратистські ТБ, оскільки Т2 одночасно приймає сигнал і з українського передавача з Покровська (колишній Красноармійськ, який знаходиться під контролем української влади), і з окупованого сепаратистами Донецька.

«Щодо ефірного мовлення – місцеві мають доступ до українських телеканалів, але в невеликій кількості, зокрема до «1+1» та «ДоТебе». До окупованої телевежі відстань незначна, тому проросійське ТБ тут, звісно, "ловить" краще», – зазначила Віра Черамісова.

За її словами через слабкість українського ефірного сигналу люди переходять на цифрове мовлення Т2 і супутник, але це можуть собі дозволити далеко не всі.

«Супутникове ТБ мають лише 40% жителів. Усі ми чекаємо посилення ефірного сигналу і робіт спецслужб щодо глушіння телеканалів ворога», - сказала вона.

У відповідь радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець знову заявив,  що виявлену проблему може вирішити встановлення нової телевежі у Покровську.

«Це питання вже давно ініційоване МІП, підтримане Кабміном, але фінансування досі не знайдене. Я, як народний депутат, уже неодноразово звертався із запитами щодо прискорення фінансування, але поки позитивних результатів немає», – повідоми Олександр Бригинець.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що задля відновлення українського мовлення на контрольовані українською владою і окуповані сепаратистами території розглядається можливість встановлення нової телевежі висотою 180 метрів у Покровську (колишній Красноармійськ), сигнал з якої досягне Донецька. За його словами, Мінфін поки не дає згоди на виділення грошей на побудову нової телевежі на Донбасі, яка могла б забезпечити покриття регіону українським мовленням.

Фото: МІП

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY