detector.media
03.08.2016 08:25
Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)
Тетяна Попова подала у відставку з посади заступника міністра інформполітики (ОНОВЛЕНО)
Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова подала у відставку

Це вона підтвердила у коментарі «Детектору медіа».

Причина уходу пані Попової з міністерства, як вона сама зазначила, пов'язана  з останніми подіями в країні.

«Це пов'язано з тими подіями, які почали відбуватися с травня цього року,  журналісти почали отримувати погрози після публікацію сайтом Миротворець ідентифікаційних даних журналістів та частина журналістів написала відкритого листа. Погрози отримують майже всі журналісти розслідувачі. Історія з Шереметом взагалі жахає. Я вперше написала заяву ще в травні, але її не прийняли і ми домовилися з міністром, що я допрацюю до серпня. І я написала заяву 1.08»,  прокоментувала «Детектору медіа» пані Попова.

Вона також сказала, що залишиться працювати як волонтер за проектами: відновлення мовлення, інформаційна реінтеграції окупованих районів Донбасу та Луганщини, захист свободи слова та права журналістів на професію.

Як раніше написала пані Попова у Facebook, з уряду вона йде на знак протесту.

 «Я залишаю уряд. Не згідна з атаками на журналістів та свободу слова з боку окремих політиків та політичних організацій. Не можу прийняти відсутність відповідної реакції на ці атаки. В знак протесту залишаю уряд і продовжу відстоювати, як громадянин та волонтер, ідеї Майдану, свободу та демократію. Я продовжу боротися за все, за що воюють наші патріоти на фронт»,  написала вона.

Нагадаємо, раніше міністр інформполітики Юрій Стець звинуватив свою заступницю, яка захищала журналістів, у само піарі. Водночас Тетяна Попова повідомила про численні погрози, які надходять на її адресу і на адресу журналістів, і публікує у своєму Facebook скани таких повідомлень.

Як писав «Детектор медіа», 7 травня на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений  завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворець» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами

На фото – Тетяна Попова

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY