detector.media
02.08.2016 16:30
Харківського блогера Бородавку засудили умовно за сепаратизм
Харківського блогера Бородавку засудили умовно за сепаратизм
Дзержинський райсуд Харкова визнав винним блогера Андрія Бородавку в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки з випробувальним терміном на два роки

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Дзержинський районний суд Харкова визнав винним 53-річного харків'янина у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічних закликах і поширенні матеріалів із закликами до вчинення таких дій (ч.1 ст .110 КК України)», – йдеться на сайті видання.

Як зазначено, обвинувачений у сепаратизмі Бородавка активно співпрацював зі слідством, і між ним і прокурором було укладено угоду про визнання провини.

«Суд призначив чоловікові покарання у вигляді позбавлення волі на три роки з випробувальним терміном на два роки. Зараз вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження», –  пише «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 3 липня співробітники Служби безпеки України затримали в київському аеропорту «Бориспіль» харківського блогера Андрія Бородавку, який підозрювався в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і довгий час переховувався на території Російської Федерації.

6-7 квітня 2014 року Андрій Бородавка разом з групою проросійських сепаратистів брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, погромі на харківському телеканалі «АТН», масових заворушеннях на вулицях, що супроводжувалися побиттям активістів Євромайдану.

Весь час він вів відеозйомку на телефон, викладаючи записи з проросійськими коментарями в інтернет. Андрій Бородавка прикривав свої дії нібито виконанням службових обов'язків «журналіста».

Пізніше його було оголошено в розшук за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110 Кримінального кодексу України).

З листопада 2014 року він переховувався від слідства в Росії, де повинен був якимсь чином оформити своє перебування в РФ згідно російського міграційного законодавства, але не зробив цього.

Андрія Бородавку затримали 4 травня в Москві за порушення правил міграційного законодавства Росії. Московський арбітражний суду 5 червня після розгляду касаційної скарги вирішив його видворити. Проти депортації Андрія Бородавки висловився тільки депутат Держдуми Росії від фракції «Єдина Росія» Євген Федоров, назвавши «підлістю» судове рішення про видворення проросійського сепаратиста з Росії.

У Росії прокуратура запропонувала Андрію Бородавці поїхати в будь-яку іншу країну, крім України - серед пропозицій був також виїзд в «ДНР» або «ЛНР». Однак проросійський сепаратист вибрав інший шлях - його видворили в одну з країн СНД.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY