detector.media
01.08.2016 18:45
Французький депутат поскандалив з українським журналістом через Крим та поставив під сумнів свободу слова в Україні
Французький депутат поскандалив з українським журналістом через Крим та поставив під сумнів свободу слова в Україні
Французький депутат Тьєррі Маріані, який відвідав днями окупований Крим, під час прес-конференції жорстко відповів українському журналісту, який задав незручне запитання, що стосується позиції щодо півострова

Про це повідомляє видання «Сегодня».

29 липня на прес-конференції у анексованому Росією Криму журналіст з України поцікавився у пана Маріані, скільки йому заплатив російський уряд за його позицію по Криму.

«Я не приймаю ваше запитання, я згоден відповідати на будь-які політичні питання, на будь-які політичні зауваження. Але ваше запитання – це, прямо скажемо, лайнове питання, на нього я вам не відповідатиму і висловлюю вам повне презирство», –  сказав політик.

Раніше, як зазначає видання, депутат з Франції заявляв, що Європа повинна прийняти той факт, що Крим російський і що цього вже не змінити.

Пан Маріані також поставив під сумнів свободу слова в Україні, припустивши, що навряд чи зміг би задати таке питання в Києві.

«Той факт, що ви можете задавати такі огидні питання, перебуваючи тут, в Росії, свідчить про те, що Росія – країна вільна. Тим більше огидно, що, якби ми перебували на Україні, навряд чи я такі питання мав би там можливість задати», - зазначив також французький політик, підтвердивши, що буде «ще з більшою рішучістю відвідувати Крим».

29 липня в окупованому Криму побувала французька делегація, яку очолює депутат Національних зборів Франції Тьєррі Маріані.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

На фото - Тьєррі Маріані

фОТО: geo-politica.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY