detector.media
31.07.2016 17:01
Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками
Лідер System of a Down закликав мера Єревана піти у відставку за насилля над журналістами і протестувальниками
Відомий рок-музикант вірменського походження, лідер американського гурту System of a Down Серж Танкян вважає, що після всього, що сталося в Єревані, повернення до статусу-кво неможливо, але головне сьогодні - припинити кровопролиття.

Про це повідомляє агентство «Новости Армении».

«Роки обґрунтованих мирних протестів, нескінченна системна корупція, в тому числі в сфері оборони, нерівність перед законом, жорстокість поліції, сфальсифіковані вибори, іноземна інтервенція, недолік економічних можливостей привели до депопуляції. Все це в сукупності призвело до вибухонебезпечної ситуації і повної фрустрації по відношенню до уряду президента Сержа Саргсяна», - написав  Серж Танкян в своєму Facebook.

За його словами, якщо парламентські вибори 2017 року пройдуть з фальсифікаціями, це викличе обурення всього вірменського суспільства, а неадекватність уряду може призвести до революції.

«Ми не хочемо залежати від будь-якої супердержави. Протести в минулому показали, як іноземні сили використовують їх в своїх інтересах. Ми повинні дипломатично перейти від однополярної геополітики до геополітики, що відповідає інтересам нашої Батьківщини», - написав співак.

Він підкреслив, що вірменська діаспора повинна більш активно критикувати негативні явища, що відбуваються в Вірменії.

«Пора перестати чекати "порятунку" з боку лідера або президента. Долю країни повинні вирішувати всі вірмени, що означає перехід до справжньої демократії», - написав Серж Танкян.

Він також вважає, що Вірменію можна порівняти з Туреччиною Ердогана - не можна терпіти насильство і ув'язнення журналістів, що свідчить про слабкість влади в будь-якій країні.

«Глава поліції і мер Єревана повинні подати у відставку через дії єреванській поліції. Сили правопорядку повинні пройти перепідготовку. Поліцейські не повинні, підкоряючись наказу, заарештовувати людей без причини», - написав рок-музикант.

При цьому він закликав протестуючих утриматися також від насильства по відношенню до поліцейських, які виконують накази керівництва. Президента ж і політичну еліту країни він закликав піти на поступки і деескалацію ситуації, так як в даному випадку мова йде не про звичайне захоплення заручників, а про наслідки управлінських помилок.

«Ми більше не можемо дивитися на те, як нашу Батьківщину пригнічують і спустошують на наших очах. Тільки активні дії можуть змінити хід історії», - написав Серж Танкян.

Нагадаємо, вірменські ЗМІ повідомляють, що 29 липня під час зйомок вуличних зіткнень постраждали співробітники телеканалу А1+, каналу «Лайф» та вірменської служби «Радіо Свобода».

Зокрема, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Постраждали також журналісти вірменської служби «Радіо Свобода» Карлен Асланян, Ованнес Мовсисян і оператор Гарик Арутюнян.

Як повідомлялося, посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав 30 липня в медцентрі «Святий Григор Лусаворіч» журналістів, які постраждали в заворушеннях в Єревані, пригрозивши санкціями особам, винним в насильстві.

Представництво Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Вірменії заявило про неприпустимість застосування сили проти співробітників ЗМІ.

Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу в зв'язку з нападами на журналістів, які виконували свої професійні зобов'язання під час протистояння опозиційних мітингувальників і поліції в Єревані у ніч на 30 липня.

На фото - Серж Танкян

Фото: «Новости Армении»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY