detector.media
31.07.2016 14:38
Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані
Поліція просить надати свідчення нападів на журналістів під час подій у Єревані
Генеральна прокуратура Вірменії порушила кримінальну справу в зв'язку з нападами на журналістів, які виконували свої професійні зобов'язання під час протистояння опозиційних мітингувальників і поліції в Єревані у ніч на 30 липня.

Про це повідомляє агентство «Новости Армении» з посиланням на прес-служба відомства.

Порушено кримінальну справу за ознаками частини 1-ї і частини 3-й статті 164-ї Кримінального кодексу Вірменії (Застосування небезпечного для здоров'я журналістів насильства і перешкоджання професійній діяльності журналістів).

Кримінальну справу направлено на попереднє розслідування в Спеціальну слідчу службу Вірменії.

Одночасно, Генпрокуратура Вірменії встановила зв'язок з телекомпанією «Вірменія», виданнями azatutyun.am, a1plus.am, 1in.am, lragir.am, panorama.am, civilnet.am news.am, armlur.am, попросивши надати прокуратурі докази фактів насильства по відношенню до журналістів і пошкодження техніки для їх подальшого дослідження в рамках кримінальної справи.

«Генпрокуратура Вірменії закликає також інші ЗМІ, співробітники яких постраждали в результаті зазначених інцидентів, направити існуючі докази насильства по відношенню до журналістів в Генпрокуратуру», - йдеться в на сайті відомства.

У ніч на 30 липня черговий мітинг в Єревані на підтримку збройної групи, яка 17 липня захопила полк ППС, вилився в зіткнення з представниками правопорядку. При розгоні акції поліція застосувала спецзасоби (сльозоточивий газ, світло-шумові гранати), десятки постраждалих потрапили до лікарень з осколковими пораненнями, опіками, отруєнням газом.

Учасники акції виступали на підтримку групи озброєних прихильників арештованого радикального опозиціонера Жирайри Сефіляна (керівника руху «Установчий парламент»), які 17 липня захопили полк ППС в Єревані. Опозиція вимагає відставки влади країни і звільнення Сефіляна, заарештованого близько місяця тому за підозрою в незаконному зберіганні групою осіб зброї.

Нагадаємо, вірменські ЗМІ повідомляють, що 29 липня під час зйомок вуличних зіткнень постраждали співробітники телеканалу А1+, каналу «Лайф» та вірменської служби «Радіо Свобода». Зокрема, коли силовики почали розгін демонстрантів, поранення отримав і оператор каналу «Лайф». Світло-шумова граната вибухнула біля ніг Тиграна Гаспаряна, він отримав осколкові поранення. У госпіталі осколки видалили і надали йому всю необхідну медичну допомогу.

Як повідомлялося, посол США в Вірменії Річард Міллз відвідав 30 липня в медцентрі «Святий Григор Лусаворіч» журналістів, які постраждали в заворушеннях в Єревані, пригрозивши санкціями особам, винним в насильстві.

Представництво Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Вірменії заявило про неприпустимість застосування сили проти співробітників ЗМІ.

Фото: «Новости Армении»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY