detector.media
30.07.2016 10:28
Суд в Азербайджані позбавив телеканал ліцензії через інтерв’ю з турецьким проповідником Ґюленом
Суд в Азербайджані позбавив телеканал ліцензії через інтерв’ю з турецьким проповідником Ґюленом
Уряд Азербайджану вирішив закрити незалежний телеканал ANS у зв'язку з запланованим інтерв'ю з турецьким релігійним проповідником Фетуллахом Ґюленом, якого Туреччина вважає натхненником спроби державного перевороту. Ліцензію телеканалу ANS суд анулював за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Азербайджану.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Reuters.

«ANS зайняв позицію, яка суперечила стратегічному партнерству між азербайджанським і турецьким народами, пропонуючи підтримку Фетуллаху Ґюлену і його прихильникам, які організували криваві події і призвели до кількох смертей», - йдеться в заяві Національної ради Азербайджану.

Кореспондент ANS взяв інтерв'ю у Фетуллаха Ґюлена у Вашингтоні (США), однак телеканал так і не показав його. Представники телеканалу заявили, що рішення суду було недемократичним і планують подати апеляцію.

Раніше приватний телеканал ANS зняли з ефіру на місяць через анонс інтерв’ю з Фетхуллахом Ґюленом. Турецька влада вважає його натхненником спроби невдалого державного перевороту в країні. Як відомо, проповідник юлен живе в США  через політичні переслідування на батьківщині.

«Задля уникнення провокацій, метою яких є порушення стратегічних відносин між Азербайджаном та Туреччиною, а також для уникнення терористичної пропаганди, було вирішено призупинення мовлення телеканалу ANS на місяць», – повідомила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення Азербайджану.

Нацрада також зауважила, що посольство Туреччини у Баку висловило «глибоке занепокоєння» щодо намірів ANS показати інтерв’ю з проповідником і закликало «запровадити відповідні заходи».

В Азербайджані закон дозволяє владі закривати ЗМІ, чиї ефіри пов'язані з екстремістською пропагандою або дискримінацією за етнічною ознакою.

На фото – Фетуллах Ґюлен

Фото: ЕРА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY