detector.media
29.07.2016 15:25
Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики
Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики
У Черкасах, в рамках Літнього табору для громадянських журналістів і блогерів з України та закордону, відбулася дискусія щодо дотримання професійних стандартів журналістики

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

В дискусії «Авторська журналістика чи суворе дотримання журналістських стандартів: як громадянському журналісту не стати пропагандистом» взяли участь 40 журналістів з України, Грузії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Киргизстану, Республіки Молдови. Захід, який організувала  Deutsche Welle Academy, відкрився 27 липня та триватиме до 31 липня.

У дискусії також взяв участь і перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. Він, зокрема, наголосив на необхідності громадянським журналістам працювати за стандартами.

«Якщо медіапродукт  має форму журналістського матеріалу, то він повинен відповідати професійним стандартам», – наголосив пан Томіленко.

Він зауважив, що внинішніх умовах журналістам, особливо регіональних ЗМІ, працювати важко, адже вони не були готові до подій в країні. Тому на часі – постійний обмін досвідом і професіоналізація, і якраз співпраця громадянських журналістів з традиційними ЗМІ може посприяти досягненню певного балансу.

Керівник напрямку медіакомунікацій Українського католицького університету Вікторія Романюк зазначила, що порушення стандартів нині актуальне для всієї журналістики в Україні, тому важливо шукати шляхи вирішення проблеми і вони, насамперед, на рівні самоцензури, дотримання етики.

«Ця проблема не вирішиться за день, потрібно багато часу. Але, зрештою, виробляться якісь правила», – сказала пані Романюк.

За словами експертів, треба виходити з інтересів аудиторії.

Керівник проекту «Накипело» Наталія Курдюкова зазначила, що громадянській журналістиці можна довіряти більше, ніж «традиційній», адже ЗМІ в більшості належать політикам чи олігархам, натомість як громадянські журналісти – ні від кого не залежні.

Журналістка Ануна Букія з Грузії зазначила: важливо щоб аудиторія розуміла, який саме ЗМІ поширює інформацію, хто за ним стоїть. Адже дуже багато медіа є відверто пропагандистськими, а широкий загал про це навіть не здогадується. Тому, як вважає журналістка, важливо виховувати культуру сприйняття інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY