detector.media
28.07.2016 13:03
Столична поліція не прибула вчасно на місце нападу на журналіста «СтопКору» (ВІДЕО)
Столична поліція не прибула вчасно на місце нападу на журналіста «СтопКору» (ВІДЕО)
На журналіста громадського руху «Стоп корупція» Сергія Медяника напав власник дизельної автозаправної станції у Дарницькому районі Києва. Інцидент стався на вулиці Затишній.

Про це йдеться у повідомленні «СтопКору».

«Ми приїхали на місце разом із громадським інспектором з благоустрою, який вручив представникам газової та дизельної заправок приписи. Дизельна точка працює без повного пакету документів, раніше власники заправки запевняли, що документи на дооформленні, однак паперів і досі немає. Під час запису інтерв'ю господар заправки після словесних образ пустив у хід кулаки. Розлючений чолов'яга спочатку штовхнув мене, а потім вихопив з рук мікрофон», - розповів журналіст Сергій Медяник.

Знімальна група викликала на місце інциденту правоохоронців.

Після трьох з половиною годин очікування слідчо-оперативної групи, журналісти самі поїхали у відділ поліції Дарницького району та написали заяви про незаконну діяльність підприємців та напад на журналіста «СтопКору».

Нагадаємо, у травні під час зйомок сюжету у місті Марганці (Дніпропетровська область) на знімальну групу проекту «Стоп корупція» напав Віталій Бондаренко - брат місцевого депутата Олександра Бондаренка. За словами кореспондентки Лілії Ткачук, нападник пошкодив на відеокамері бленду.

Раніше журналістка проекту «Стоп корупція» Лілія Ткачук постраждалапід час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область) - вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупції», на журналістку напав житель села Дмитро Іванов, який ображав і штовхав її. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ. Це питання неодноразово розглядали Комітет з питань свободи слова та Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY