detector.media
28.07.2016 10:00
Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ
Частка спонсорства на ринку медійної інтернет-реклами зменшилася вдвічі – дослідження ІнАУ
Комітет Інтернет Асоціації України (ІнАУ) з питань інтернет-реклами виконав перший етап дослідження ринку медійної інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2016 року

Про це повідомляє пресс служба (ІнАУ) у своєму пресс-релізі.

Предметом дослідження став обсяг грошових коштів, який направляється рекламодавцями на сегменти медійної інтернет-реклами, орієнтованої на українську інтернет-аудиторію. За підсумками першого етапу досліджень визначені частки окремих сегментів ринку медійної інтернет-реклами.

Тож, за даними дослідження ІнАУ, частка банерної реклами склала 46, 87%, частка In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 30, 31%, частка  In-page video (content-roll) склала 4,53%, частка  інших нестандартних рішень (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, Фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотокці, інші подібні рішення) – 11,75%. Частка  спонсорства склала 6, 54%.

Якщо порівнювати з аналогічним періодом 2015 року, частка  банерної реклами зросла на 6,17%, частка  In-stream video – на 4,91.

А от частка  спонсорства та In-page video зменшились майже вдвічі – на 5,96 і 4, 67% відповідно. Майже на 1% також зменшилась частка  інших нестандартних рішень.

Визначена також частка закупівель за допомогою Programmatic. Вона склала 6,04%.

В дослідженні ІнАУ прийняли участь 14 агенств інтернет-реклами.

Прес-служба Асоціації повідомляє, що 4 серпня завершиться другий етап досліджень. За його підсумками буде визначено обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2016 р, частка прямих продажів на цьому ринку і частка продажів за допомогою Programmatic. 

Нагадаємо,  за словами генерального директора StarLight Sales Андрія Партики, рекламний ТБ-ринок за перше півріччя 2016 року виріс на 40%. За оцінками StarLight Sales, за підсумками року цей показник складе 30%. Це на 5 пунктів вище попередніх прогнозів.

Коментуючи нещодавно оголошені телевізійними сейлз-хаусами зміни в ціновій політиці на 2016 рік, СЕО агентства Vizeum Ukraine Костянтин Стрюков зазначив, що ринок телевізійної реклами зростає повільніше, ніж знижується обсяг телевізійного інвентарю.

Нагадаємо, телевізійні сейлз-хауси нещодавно оголосили про чергове підняття цін на ТБ-рекламу. Через високий попит Альянс оголосив про зміну цінової політики, починаючи з 16 серпня, а саме.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY