detector.media
27.07.2016 12:30
У СБУ кажуть, що не оприлюднювали персональних даних оператора програми «Схеми»
У СБУ кажуть, що не оприлюднювали персональних даних оператора програми «Схеми»
Служба безпеки України заявляє, що її співробітники не поширювали 17 травня у ЗМІ фотознімків із персональними даними оператора програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший».

Про це пише «Радіо Свобода», посилаючись на відповідь СБУ на лист від секретаріату уповноваженого з прав людини.

Як повідомляється на сайті видання, головна інспекція СБУ підтверджує, що співробітники, які 16 травня охороняли народного депутата від БПП Олександра Грановського, перевірили документи оператора та переконують, що не поширювали фото його документів.

«До поширення фотознімків документів у засобах масової інформації співробітники СБ України відношення не мають. З урахуванням викладеного, порушень вимог чинного законодавства та прав громадян у діях співробітників СБУ не вбачається», – йдеться у відповіді СБУ та зазначено, що відомство не знайшло підстав для проведення службового розслідування.

Як зазначає «Радіо Свобода», публікації з особистими даними оператора з’явилися після того, як 16 травня «Схеми» зафільмували Олександра Грановського у ресторані «Інк» у центрі Києва. Там народний депутат проводив зустрічі з різними людьми, зокрема, з головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком. Зйомка проводилася під час підготовки розслідування «Куратор «по-новому» про Олександра Грановського.

Після оприлюднення персональних даних оператора «Схем» уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська засудила ці дії та звернулася до СБУ із проханням провести розслідування інциденту. Після цього Грановський публічно вибачився перед оператором програми «Схеми». Раніше, як зазначено на сайті, на запит народного депутата Сергія Лещенка СБУ підтвердила, що охороняє депутата від БПП Грановського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY