detector.media
26.07.2016 18:18
Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)
Рабинович запросив звільненого з тюрми Коцабу до лав своєї з Мураєвим партії «Життя» (ВІДЕО)
Івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі, а апеляційний суд повністю виправдав, народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Рабинович запросив до лав новостворюваної партії «Життя».

Про це йдеться у сюжеті каналу NewsOne.

Руслан Коцаба намагався спростувати інформацію щодо пропозиції Вадима Рабиновича і пояснити свою участь у з’їзді партії «Життя». Блогер заявив, що приїхав  аби висловити подяку і не знав про партійний з'їзд.

«Я приїхав подякувати Вадиму Рабиновичу і Євгену Мураєву за те, що вони мене підтримували, коли я був в тюрмі. Бо так сталося, що суд мене виправдав. Апеляційний. Повністю мене виправдав. І я просто по-людські хотів просто подякувати, що людям…Тому що ви знаєте,  від мене всі відреклися, навіть мої друзі, політв’язні, тому подібне. Не знаю, чи за гроші, чи просто їх залякали, а ці люди, виявляються, зі мною…

Якщо чесно, то у мене деколи був такий розпач, сидів у камері, думав, що нікому я не потрібний, сиджу у тюрмі, і війна продовжується, і люди гинуть, і…Але, знаєте, коли я зараз побачив, що, виявляється, все нормально було. Навіть тим, що я сидів у тюрмі, я спровокував суспільну дискусію, що люди дбали за то, що…», - сказав Руслан Коцаба.

В цей час до нього у кадрі підійшов Вадим Рабинович.

«І Вадим Зиновійович на другий чи на третій день казав журналістам: що ж ви, ваш колега сидить за свободу слова, а…Користуючись от вашим каналом, я не знав про ваше існування, ну зараз уже знаю, я хотів би просто подякувати вам всім, що ви маєте стержень, і ви не побоялися. Бо тому що чесно вам кажу, за весь цей час, що я вийшов з тюрми,  з вітчизняних каналів – ви перші», - заявив пан Коцаба.

Після цього Вадим Рабинович сказав, що хотів би дати свій коментар.

«Я повторюю ще раз: я дуже радий, що Руслан на волі, як і всі здорові психічно люди, які бачили, що це дійсно нормальний українець, а не такий, як вони розповідали, як це нерідко буває. Я його запрошував у нашу партію, моє запрошення залишається у дії. Просто йому треба трошки прийти до тями, подивитись на все. Знаєш, я хочу, щоб ти приймав рішення не спонтанно, а уважно до нас придивився», - заявив пан Рабинович.

Після цього Руслан Коцаба знову сказав, що не знав, що його запрошено на з’їзд партії.

На питання журналістки, чи бачить він себе у лавах партії «Життя», блогер відповів: «Ой, я завжди представляв громадський сектор і мені більше подобалися, скажімо так, якісь так громадські рухи. Але, якщо чесно, я вже мав досвід, не скажу, що позитивний чи негативний, у партії «Пора». Я був керівником партії. І ми теж планували робити щось таке – тіпа, нікого з старих не брати, чисто молодіжний. І ми були рівномірно представлено, до речі, по цілій Україні. Шкода, що ми так, скажімо так, плачевно закінчили, але реально це був хороший драйв. І всі ті люди, які були в «Порі», вони десь таки себе показали, в якихось галузях. Самореалізували себе.

Але стосовно вашої партії я нічого не можу сказати, тому що, бачите, я приїхав, а тут – люди. Я хотів подякувати просто, а сказали, що Рабинович тут.  Але реально я скажу, що Рабинович мені близький тим, що він такий самий трошки провокативний, як і я. Єдине, що я своєю провокацією до тюрми докотився, а він, бачите, слава богу, на свободі. І я хотів, щоб був оптимізм, через вас передати всім – не бійтеся говорити правду. На моєму прикладі, я відстояв правду, я від першого до останнього дня у тюрмі, всі 524 дні говорив те саме, що мене неправильно утримують у в’язниці, і що я правий. Я переміг. Інше – діло за вами», - сказав Руслан Коцаба.

«Депо» повідомляє, що сьогодні, 26 липня, нардепи Євген Мураєв і Вадим Рабинович презентували в Києві нову політичну партію «Життя», створену на базі партії «Центр». Зауважимо, що Вадим Рабинович - колишній, а Євген Мураєв - нинішній офіційний власник інформаційного телеканалу NewsOne. 24 серпня обіцяно повний перезапуск каналу.

Нагадаємо, у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

Представництво міжнародної організації Amnesty International в Україні назвало Руслана Коцабу «в'язнем сумління» і закликало українську владу негайно його звільнити.

В інтерв’ю «Детектору медіа» в лютому 2016 року відомий український правозахисник Євген Захаров заявив, що Руслан Коцаба – типовий політв’язень. 

У березні 2016 року Центр громадянських свобод звернувся до влади України із вимогою негайно звільнити Руслана Коцабу, який більше року перебував під вартою за підозрою у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

11 травня Комітет Верховної Ради України з питань прав людини національних меншин і міжнаціональних відносин у своїй заяві висловивзанепокоєння з приводу арешту та тривалого утримання під вартою івано-франківського блогера Руслана Коцаби. Члени Комітету вважають, що справа блогера шкодить іміджу України і створює небезпечний прецедент з обмеження свободи слова.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

14 липня Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського журналіста Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. Він був звільнений з-під варти у залі суду.

Фото: скрін відео каналу NewsOne

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY