detector.media
24.07.2016 09:00
Аваков про розслідування вбивства Шеремета: буде результат – буде інформація
Аваков про розслідування вбивства Шеремета: буде результат – буде інформація
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не коментуватиме справу Шеремета, доки не з’являться результати слідства

Про це пише «Українська правда».

Так він відповів на запитання видання в Facebook про те, чому досі міністр не прокоментував убивство журналіста Павла Шеремета.

«Щодня слухаю інформацію і обговорюємо – але це не для публічного дискурсу. Буде результат – буде інформація», – написав Аваков.

За його словами, розслідування компетентно ведуть слідчі Нацполіції разом з кращими фахівцями карного розшуку та експертами з ФБР США.

«А політикам, які не мають відношення до розслідування, варто було б помовчати, не розкриваючи факти, зачіпки або не тиражуючи домисли. Це важливе правило», – вважає Аваков.

На аналогічне питання щодо мовчання Авакова у справі Шеремета також відповів у суботу генпрокурор Юрій Луценко в ефірі "112 каналу".

«Система Арсена Авакова працює. Вона працює не в Facebook, а в експертизах, опитуванні свідків і багатьох інших напрямках. Міліція зараз потужно працює і робить все можливе», – сказав генпрокурор.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину Павла Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

За словами Юрія Луценка, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність.

22 липня в Києві в «Українському домі» відбулася церемонія прощання з Павлом Шереметом. Церемонію відвідав, зокрема, Президент Петро Порошенко.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY