detector.media
23.07.2016 16:30
У Кривому Розі журналісти нарікають на недоступність заступника мера
У Кривому Розі журналісти нарікають на недоступність заступника мера
Заступник міського голови з комунальних питань Олександр Катриченко проігнорував усі чотири запрошення на інтерв’ю з квітня цього року.

Про це повідомляє сайт Інституту масової інформації (ІМІ) з посиланням на головну редакторку «Експерт-КР» Ольгу Гончар.

«Він займається питаннями ЖКГ, транспорту, тож питання виникають постійно. Протягом цього часу він був в ефірі "Першого міського" та ТРК "Рудана". У нас він був у січні, але виключно щодо питань ОСББ. Жодних прес-заходів за його участі за цей час не було. І нам не приходить ніяких розсилок із виконкому», – повідомила Ольга Гончар ІМІ.

Як зазначено, на офіційних заходах, у яких бере участь пан Катриченко, записати повноцінне інтерв’ю редакції не видається можливим.

За словами пані Горнчар, на перші запрошення чиновник відповідав і повідомляв, що не зможе взяти участь через зайнятість, а останні два запрошення проігнорував. Останнє було надіслане 15 липня для запрошення на ефір 22 липня.

Утім, як коментує ситуацію юрист ІМІ Роман Головенко, «у кожного громадянина є право давати або не давати інтерв’ю, інтерв’ю не є способом доступу до публічної інформації й передбачає висловлення інтерв’юованим своєї особистої думки».

Якщо необхідно отримати якусь інформацію в сфері ЖКГ, радить медіаюрист, то варто подати інформаційний запит на публічну інформацію.

У вересні в Києві відбудеться засідання Комітету з питань культури, освіти, науки і медіа ПАРЄ щодо захисту журналістів в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY