detector.media
22.07.2016 18:45
У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів
У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів
«Прокуратура» анексованого Росією Севастополя звернулася до суду з метою блокування доступу до спеціальних сайтів-анонімайзерів, через які можна заходити вже на заблоковані сайти

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«В ході моніторингу виявлені дев’ять сайтів-анонімайзерів, які надають доступ до заблокованих сайтів, що містять матеріали екстремістського характеру, які спрямовані на розпалювання соціальної, расової і релігійної ворожнечі»,  зазначили у відомстві.

У зв’язку з цим, як пише видання, «прокуратурою» району до Гагарінського районного суду подано дев’ять позовних заяв про визнання інформації,  що розміщена на виявлених сайтах-анонімайзерах, забороненою до розповсюдження на території Російської Федерації з метою подальшого блокування доступу до неї.

На території анексованого Криму за заявами «прокуратури» вже заблоковані десятки сайтів, не тільки новинних, але, як запевняють «правоохоронці», і тих, що містять інформацію про азартні ігри,  курильні суміші і тому подібне.

Сайт-анонімайзер, як стверджують фахівці, можна створити за кілька годин.

Нагадаємо, нещодавно Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) внесла до реєстру забороненої на території Росії інформації сайт української версії журналу Forbes.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Фото: "Крим.Реалії"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY