detector.media
22.07.2016 12:19
Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну
Лауреат Sundance збирається знімати фільм про Україну
Лауреат премії Sundance, бельгійський режисер Пітер-Ян де П'ю (Pieter-Jan De Pue) зараз пише сценарій стрічки про Україну.

Про це він розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» під час Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), де представляв свій повнометражний дебют «Земля просвітлених» (The Land of the Enlightened).

Незалежний кінематографіст і фотограф, пан де П'ю тривалий час подорожував Афганістаном, фотографуючи країну та її людей для Міжнародного Червоного Хреста, Caritas International, ООН та міжнародних організації з гуманітарного розмінування. Його фотографії Афганістану та Центральної Азії публікувалися у Weekend Knack, Le Monde, De Morgen, De Standaard. Його фільм «Земля просвітлених», знятий на межі документалістики та художнього кінематографа, оповідає про життя підлітків в Афганістані. Він отримав нагороду за кращу операторську роботу на Sundance-2016, номінувався також на гран-прі цього кінофестивалю.

Зараз Пітер-Ян де П'ю працює над сценарієм стрічки про Україну. Це має бути масштабний фільм, розрахований на ширшу аудиторію, проте з потужним авторським баченням.

«Зараз у процесі написання не знаю, чи в результаті це буде сценарій художнього фільму, чи це знову буде гібрид (як «Земля просвітлених». – ДМ), чи документальний. Цей фільм базуватиметься на досвіді моєї роботи для Червоного Хреста на Донбасі. Тобто це буде, з одного боку, історія про Донбас та війну, але водночас на контрасті у ньому розповідатиметься про міфи та легенди Західної України та особливо Карпат. Це історія двох братів, яка базується на реальних подіях. Ця історія відбувається саме зараз, тому я й не можу сказати, чи це буде документальне кіно, чи ми охудожнимо все згодом. Після перебування тут, в Одесі, я їду на Донбас, щоб працювати над цим проектом», - розповів кінорежисер.

Нагадаємо, на ОМКФ-2016 фільм «Земля просвітлених» представлений у конкурсі кращого європейського документального фільму.

Інтерв’ю з Пітером-Яном де П'ю читайте на «Детекторі медіа» найближчим часом.

Фото – thelandoftheenlightened.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY