detector.media
22.07.2016 09:00
Ціллю вбивці був саме Павло Шеремет – слідство
Ціллю вбивці був саме Павло Шеремет – слідство
Слідство у справі про вбивство Павла Шеремета схиляється до версії, що метою злочинців був саме він. Шансів вижити після вибуху у журналіста не було.

Про це пише Zn.ua, посилаючись на «джерело у правоохоронних органа».

«Розрахунок був точний і грамотний. Вибухівки було закладено рівно стільки, щоб вистачило лише для водія, і не зачепило нікого поруч. Якби вибухова хвиля пішла вниз, її б істотно загасило в землі, але вона пішла вгору і вліво. Це було полювання виключно на жертву вбивства», – цитує видання співрозмовника, який додає, що розрахунок був суто на ураження водійського місця, а не на знищення всієї автівки.

«Якби в автомобілі були пасажири, то вони, швидше за все, вижили б», – додав він.

За інформацією Zn.ua, судмедексперти закінчили роботу над тілом загиблого журналіста і зробили висновки, що смерть наступила в результаті несумісних з життям травм і крововтратою.

«Мінно-вибухова травма, смерть наступила від великої, швидкої та критичної для життя (1-2 хвилини) крововтрати і шоку. Шансів не було», – йдеться на сайті.

Крім того, як повідомляється, слідча група вивчає відео з камер зовнішнього спостереження, на одній з яких зафіксований момент закладки вибухівки під машину Олени Притули, в ніч з 19 на 20 липня.

Загалом слідство  отримало чималу кількість матеріалів по справі Павла Шеремета. Опрацьовуються різні версії. Таке в ефірі телеканалу «112 Україна»  заявив радник міністра внутрішніх справ (МВС) Іван Варченко та зазначив, що треба спиратись на дані офіційної версії слідства.

«Остаточний результат по кожній версії, я думаю, треба чекати не від невідомих джерел, навіть дуже близьких до Нацполіціі, а від спільної слідчої групи», – зазначив пан Варченко.

В ефірі телелеканалу він також повідомив, що 21 липня у другій половині дня фахівці Федерального бюро розслідувань (ФБР) Мінюсту США прибули в Київ та «по горячих слідах» почали роботу, контактуючи при цьому з українськими колегами.

«Очно зустрілися, прилетіли сьогодні, зустрілися сьогодні (21 липня, - ред.) з головою Нацполіціі. На зустрічі обговорили хід слідства на даний момент і завдання на найближчий період. Всього було кілька людей під час цієї зустрічі, але ще далі будуть прибувати ті фахівці, які потрібні будуть. І слід розуміти, що така організація, як ФБР Мінюсту США, вона відпрацьовує будь-які подібні теми всім масивом своїх співробітників, це 36 тис. співробітників, яка включається в разі потреби в тому чи іншому напрямку. Наскільки я розумію, тут буде працювати слідчо-кримінальний відділ ФБР і відділ по боротьбі з тероризмом», – додав радник міністра МВС.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман висловив вимогу до правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенкодоручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Павла Шеремета.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликалапокарати винних у вбивстві Павла Шеремета.

Речник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Кристоф Драєрзакликав до швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР)почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

На фото - Павло Шеремет

Фото: tsn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY