detector.media
21.07.2016 16:27
Xsport перейшов на інший супутник і змінив програмну концепцію
Xsport перейшов на інший супутник і змінив програмну концепцію
20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила дві ліцензії телеканалу Xsport (ТОВ «Тотвельд») – на супутникове та цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3.

Канал перейшов із супутника Amos 3 на Astra 4A та змінив програмну концепцію: зменшив на 1 годину частку програм власного виробництва (з 5 до 4 годин на добу) та національного продукту (з 19 до 18 годин на добу), збільшив на 1 годину частку іноземного продукту (з 5 до 6 годин на добу). У жанровому розподілі програм зменшився обсяг інформаційно-аналітичних, науково-просвітницьких, розважальних програм, натомість зросла частка спортивних трансляцій і програм (з 10 годин 45 хвилин до 13 годин на добу).

Телеканал належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колеснікова – колишнього народного депутата від Партії регіонів та екс-міністра інфраструктури, нині співголови партії «Опозиційний блок».

Нагадаємо, що телеканал Xsport припинив мовлення з 1 січня 2015 року. У березні 2015 року Нацрада оголосила йому попередження за обома ліцензіями – супутниковою та ефірною цифровою, а також зобов’язала Xsport до 1 квітня відновити мовлення. Коли цього не сталося, у квітні 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду по анулювання супутникової та цифрової ефірної ліцензій каналу. Але 25 червня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив позов Нацради про анулювання ліцензій Xsport без розгляду, оскільки Нацрада подала його із запізненням.

У свою чергу ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport) подало зустрічний позов проти Нацради про визнання протиправним і скасування її рішення про звернення до суду щодо анулювання ліцензій. 23 жовтня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив телеканалу в задоволенні його позову. Але канал оскаржив це рішення, і 8 грудня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення першої інстанції та ухвалив нове, яким задовольнив позов каналу. Це рішення вже набрало законної сили, попри те, що Нацрада подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду. У реєстрі судових рішень відсутнє рішення касаційної інстанції.

2 червня 2016 року Нацрада оголосила попередження телеканалу Xsport за відсутність супутникового мовлення. Генеральний продюсер каналу Олександр Борисенко повідомив членам Нацради, що з 1 травня мовлення було відновлено, але на іншому супутнику. І наприкінці квітня телеканал подав до Нацради заяву про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною супутникового ретранслятора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY