detector.media
21.07.2016 14:28
Нацрада проліцензувала телеканал Kvartal TV
Нацрада проліцензувала телеканал Kvartal TV
20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу супутникової ліцензії ТОВ «Квартал ТВ», яке запускає супутниковий телеканал Kvartal TV.

ТОВ «Квартал ТВ» - новостворена компанія, зареєстрована 9 червня 2016 року. Однією половиною компанії володіють представники студії «Квартал 95», другою половиною – представники групи «1+1 медіа».

Від «Кварталу 95» власниками «Квартал ТВ» є Володимир Зеленський (12,5%), Борис Шефір (12,5%), Сергій Шефір (12,5%) та Андрій Яковлєв (12,5%).

Від «1+1 медіа» - генеральний директор групи Олександр Ткаченко (16,67%), фінансовий директор групи Ярослав Пахольчук (16,66%) і Тимур Міндіч (16,67%) – колишній відповідальний за закупки на «1+1», якого український Forbes називає близьким соратником Ігоря Коломойського та куратором «Кварталу 95».

Директором компанії є Сергій Шефір.

Формат Kvartal TV – розважальний з фільмопоказом. Канал показуватиме фільми, серіали, а також шоу виробництва «Студії Квартал 95».

За словами представників компанії, Kvartal TV мовитиме цілодобово без реклами. Водночас він буде платним для тих, хто дивитиметься його в кабельних мережах, через IPTV чи за допомогою ґаджетів. Із супутника сигнал розповсюджуватиметься в кодованому вигляді, спосіб кодування – BISS код, картка умовного доступу.

Kvartal TV планує розпочати мовлення вже з 8 серпня, повідомили на засіданні Нацради представники компанії.

Нагадаємо, у грудні 2015 року стало відомо про наміри групи компаній Film.ua та студії «Квартал 95» запустити спільний канал. Тоді заснована Film.ua компанія «Справжні канали», яка навесні 2015 року отримала ліцензії на два телеканали з назвами FilmUAction та FilmUAmour, змінила склад власників: ними стали Сергій Созановський і Віктор Мірський, партнерами яких стали представники студії «Квартал 95» – Володимир Зеленський, Борис Шефір, Сергій Шефір та Андрій Яковлєв. А назву каналу FilmUAction в ліцензії було змінено на Kvartal TV. Однак спільний канал так і не почав мовлення.

У червні 2016 року представники «Кварталу 95» вибули зі складу власників ТОВ «Справжні канали». А сам канал Kvartal TV було перейменовано назад на FilmUAction. На засіданні Нацради з питань телебачення і радіомовлення представники компанії пояснили, що Film.ua і «Квартал 95» не дійшли спільних умов співпраці, тому шляхи компаній розійшлися.

21 червня студія «Квартал 95» і медіагрупа «1+1 медіа» оголосили про запуск спільного проекту – супутникового каналу «Квартал ТВ». В «1+1 медіа» заявили, що цей проект буде реалізований у межах багаторічного стратегічного партнерства. Запуск каналу заплановано на серпень 2016 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY