detector.media
21.07.2016 09:10
ФБР почало допомагати в розслідуванні вбивства Шеремета – Держдеп
ФБР почало допомагати в розслідуванні вбивства Шеремета – Держдеп
Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це пише «Українська правда», посилаючись на заяву представника Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки (США) Джона Кірбі.

«Ми шоковані і засмучені вбивством журналіста «Української правди» Павла Шеремета в результаті вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до уряду України на підтримку повного і неупередженого розслідування, яке притягне винних до відповідальності», –  йдеться в заяві.

Пан Кірбі привітав заяви української поліції і генерального прокурора про те, що справа буде розкрита, а винні притягнуті до відповідальності і повідомив, що ФБР вже почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні.

У Держдепартаменті США також висловили співчуття рідним, близьким і колегам журналіста.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франказагинув український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили.

У МВС повідомили, що Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Попередньо слідство розглядає три основні версії вбивства журналіста – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід».

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман висловив вимогу до правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенкодоручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Павла Шеремета.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликалапокарати винних у вбивстві Павла Шеремета.

Речник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Кристоф Драєр закликав до швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування смерті журналіста Павла Шеремети.

20 липня о 19:00 на майдані Незалежності в Києві вшанували пам'яті вбитого журналіста «Української правди» Павла Шеремета.

Радник глави Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандит в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що слідство розглядає вже шість версій причин вбивства Павла Шеремета, який загинув внаслідок вибуху автомобіля вранці 20 липня в Києві.

Фото: vk.com

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY