detector.media
20.07.2016 16:24
Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ
Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ
У 21% новин регіональних інтернет-ЗМІ джерелом інформації є прес-релізи і лише в 17% — власні кореспонденти. Такі результати моніторингу інтернет-видань у десяти регіонах України, який провів Інститут масової інформації (ІМІ).

Про це повідомляє Інститут масової інформації в своєму прес-релізі.

За даними досліджень ІМІ, найбільше інформації з прес-релізів отримують в Ужгороді — 42%, Чернівцях — 31% та Запоріжжі — 27%, найменше — у Полтаві (6%) та Херсоні (7%).

При цьому, як зазначено, не використовуються взагалі як джерела інформації іноземні ЗМІ, зокрема і російські, та анонімні джерела інформації. Лише в 1% новин джерелом інформації є очевидці, а у 2% — експерти.

«Серед інших джерел інформації є також сайти офіційних структур (10%), офіційні особи (10%) та інші місцеві ЗМІ (10%). У 8% випадків ЗМІ взагалі не вказує джерело інформації, тобто в цих новинах порушений стандарт достовірності, а ще в 6% випадків джерелом інформації є соціальні мережі», – повідомляє ІМІ.

Детальніше про розподіл джерел інформації за регіонами — на інфографіці від ІМІ.

Моніторинг провів Інститут масової інформації за підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні.

В рамках моніторингу досліджували джерела інформації всіх новин, що вийшли з 20 по 26 червня включно в новинній стрічці 30 регіональних інтернет-видань з десяти регіонів України (Вінниця: «20 хвилин», «Вінниця-Інфо», «Власно-Інфо»; Дніпро: gorod.dp.ua, 056.ua, 0564.ua; Запоріжжя: 061.ua, zabor.zp.ua, golos.zp.ua; Луцьк: «Волинські новини», «ВолиньPost», «Волинське агенство розслідувань»; Одеса: «Думская», «Таймер», 048.ua; Ужгород: «Закарпаття онлайн», «Мукачево.нет», «ПроЗахід»; Полтава: poltava.to, poltava.today, «Трибуна»; Харків: «Статус Кво», 057.ua, «Городской дозор»; Херсон: «Херсонські вісті», «Херсонці», «Херсонські факти»; Чернівці: molbuk.ua, bukinfo.com.ua, pogliad.ua).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY