detector.media
20.07.2016 12:34
НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета
НСЖУ вимагає негайно розслідувати вбивство Павла Шеремета
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звертається до влади та правоохоронних органів з вимогою забезпечити негайне і прозоре розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляється в прес-релізі НСЖУ.

«Ми занепокоєні фактом того, що професійна діяльність журналістів в Україні стає дедалі більш небезпечною і ризикованою. Наші колеги зазнають тиску та переслідувань за те, що повідомляють правду. На жаль, констатуємо, що бути журналістом в Україні – останнім часом означає постійно наражатися на небезпеку. І зі зміною влади, яка на словах декларує дотримання демократичних принципів та відстоювання свободи слова, ситуація не змінилася на краще», – йдеться в релізі.

НСЖУ наголошує на  тому, що «жоден із резонансних злочинів проти журналістів в Україні не був розслідуваний належним чином та не доведений до логічного завершення та жоден з винних не покараний».

«Вимагаємо припинити придушення свободи слова в державі та покласти край безкарності», – зазначає НСЖУ.

Раніше незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) відреагувала на загибель українського журналіста Павла Шеремета та закликала правоохоронців забезпечити швидке і ефективне слідство.

Нагадаємо, вранці 20 липня журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини керівника «Української правди» Олени Притули, в якій він знаходився.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

У МВС заявили, що журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель українського журналіста Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликає покарати винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY