detector.media
20.07.2016 11:11
Прокуратура кваліфікувала вбивство Шеремета як «умисне»
Прокуратура кваліфікувала вбивство Шеремета як «умисне»
Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Про це пише «Українська правда» з посиланням на прокурора міста Києва Романа Говду.

Як повідомляється на сайті видання, розслідування злочину доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції (СУ ГУ НП) в місті Києві, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Прокурор Києва додав, що розслідування вбивства Павла Шеремета перебуватиме під його особистим контролем.

За даними прес-служби прокуратури Києва, вбивство журналіста Павла Шеремета кваліфіковано за ч. 2 п. 5 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Як пише «Українська правда», зараз на місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, працівники апарату прокуратури міста, процесуальні керівники.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив, що на місці трагедії працюють керівники МВС та СБУ.

Нагадаємо, вранці 20 липня в рузультаті вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці  Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Як писав «Детектор медіа», генпрокурор Юрій Луценко заявив, що один з керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув в результаті спрацювання вибухового пристрою. Журналіста вбили.

Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман також вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті журналіста Павла Шеремета.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Павла Шеремета.

У МВС заявили, що журналіст Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель українського журналіста Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY