detector.media
20.07.2016 13:37
Убивство Павла Шеремета: версії та факти (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Убивство Павла Шеремета: версії та факти (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Вранці 20 липня в результаті вибуху машини загинув український журналіст Павло Шеремет

26 січня

19.25: Голова Служби безпеки України України Василь Грицак заявив, що СБУ поки що не має доказів схожості у справах про замах на нардепа Антона Геращенка і вбивства журналіста Павла Шеремета.

23 січня

17.37: Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що Національна поліція України отримала всю допомогу, яку очікувала, від міжнародних партнерів у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

17.16: Народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко заявляє з посиланням на слідство, що вбивство журналіста Павла Шеремета було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації.

22 січня

12.01: Обставини планування і організації замах на вбивство народного депутата України Антона Геращенка «Народний фронт») ідентичні підготовці і здійсненню теракту проти журналіста Павла Шеремета. Про це заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

28 жовтня

18.01: Досудове розслідування у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета все ще знаходиться у Нацполіції, передавати його до СБУ немає підстав, заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

26 жовтня

15.01: Національна поліція долучила до справи про вбивство Павла Шеремета матеріали про прослуховування співробітників «Української правди».

25 жовтня

21.42: Перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян заявив, що через тиждень Німеччина надасть інформацію щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

20 жовтня

17.57: Слідство у справі вбивства журналіста Павла Шеремета розробляє одну із версій, за якою до вбивства причетні українські добровольчі батальйони. 

14.42: Оксана Коваленко, журналістка «Української правди»  повідомила, що її не задовольнила відповідь СБУ щодо оприлюдненої раніше генеральним прокурором Юрієм Луценком інформації про стеження за журналістами Павлом Шереметом і Оленою Притулою.

13.37: Оксана Коваленко, журналістка «Української правди», яка відстежує всю інформацію у справі з розслідування вбивства Павла Шеремета, повідомила, що, за даними слідчих, убивці журналіста були професійними і підготовленими — після скоєння злочину добігли до певного будинку в Києві й зникли.

19 жовтня

10.22: Перший заступник голови Національної поліції України — керівник кримінальної поліції Вадим Троян повідомив, що наразі вбивство журналіста Павла Шеремета розслідують чотири групи слідчих, і у справі є прогрес.

6 жовтня

15.29: Суд дав згоду на доступ слідчих до інформації операторів мобільного зв'язку «МТС Україна», «Київстар» і «Лайфселл», а також відео з камер готелю «Опера» у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

29 вересня

17.31: Національна поліція України просить ФБР США прискорити проведення експертиз, взятих в рамках розслідування убивства журналіста Павла Шеремета, та звернулася до Німеччини по допомогу.

28 вересня

13.25: 27 вересня в Женеві заступник Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор згадала справу вбитого журналіста Павла Шеремета та наголосила, що в Україні зростають масштаби насильства щодо журналістів, а також почастішали випадки їх переслідування.

23 вересня

15.10: Глава міністерства внутрішніх справ України (МВС) Арсен Аваков під час робочої поїздки в Слов'янськ Донецької області повідомив, що слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета йде інтенсивно, однак інформація закрита в інтересах слідства.

18 вересня

18.04: 10 співробітників 17-го каналу, знімальна група якого першою опинилася на місці вибуху автомобіля Павла Шеремета, отримали повістки про виклик на допит у справі про вбивство журналіста. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив журналіст 17-го каналу Андрій Лащ.

17 вересня

02.46: Печерський районний суд Києва надав слідчим тимчасовий доступ до документів «Української правди», 17 каналу та холдингу «Вести».

16 вересня

9.20: Новий посол США в Україні Марі Йованович вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета підвищує відчуття незахищеності серед українських журналістів.

14 вересня

16.17: Національна поліція України (Нацполіція) не розголошує зайвої інформації у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, щоб не нашкодити слідству, заявила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

17.07: Головне слідче управління Національної поліції України викликало журналіста 17-го каналу Андрія Лаща на допит в якості свідка у справі про вбивство Павла Шеремета.

13 вересня

17.24: Підрив автомобіля журналіста Павла Шеремета 20 липня міг бути здійснений з аварійного будинку, який знаходитья на вул. Івана Франка, 17. Суд дозволив Нацполіції його перевірити.

8 вересня

12.11: Начальник кримінальної поліції Вадим Троян повідомив, що Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) і надалі допомагає поліції у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета. Слідство чекає на важливу експертизу ФБР.

12.30: МВС заявляє, що поки йдуть розшукові дії у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, поліція не надаватиме вагому інформацію у справі.

7 вересня

16.50:  Колишній мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що готовий заплатити 1 млн. гривень тим, хто допоможе знайти вбивць журналіста Павла Шеремета, і вдвічі більше тим, хто вкаже на замовників цього злочину.

15.12: Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе втретє заявила, що прориву у розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета немає. Вона також сказала,що мотиви злочину не встановлені.

14.00: Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключає, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета є російський слід та заявляє, що не коментуватиме подробиці слідства.

6 вересня

9:48: У слідства немає остаточної версії вбивства журналіста Павла Шеремета.

5 вересня

10.11:Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета має усі шанси бути розслідуваною. 

15.49: Головне слідче управління Національної поліції не розкриває даних щодо складу слідчої групи, що займається розслідуванням справи про вбивства журналіста Павла Шеремета.

2 вересня

12.51: Поліція поки не знайшла підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. Про це глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе заявила журналістам.  «Якби ми знайшли якихось людей (підозрюваних. – Ред.), ви, звичайно ж, про це знали б», - сказала вона.

15.40: Директор Департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало заявив, що поліція проводить опитування мешканців Києва на предмет встановлення повної та всебічної картини подій, що сталися у день вбивства журналіста Павла Шеремета.

1 вересня

18.24: За повідомленням джерела в правоохоронних органах, Печерський райсуд Києва затягує розгляд клопотань щодо надання доступу до телефонних розмов у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

31 серпня

17.38: Речник Нацполіції  Ярослав Тракало заявив, що слідство не готове оприлюднювати деталі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, а слова радника глави МВС Івана Стойка ЗМІ неправильно зрозуміли.

29 серпня

17:50: Найближчими днями керівництво поліції повідомить деталі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

9:27: 28 серпня, через 40 днів від дня загибелі журналіста Павла Шеремета, у столичному сквері Небесної сотні пройшла акція, присвячена його пам'яті.

22 серпня

18.40: Експерти Федерального бюро розслідувань (ФБР) США допомогли слідству в України встановити тип вибухівки, якою було підірвано автомобіль журналіста Павла Шеремета у центрі Києва. Згідно з базою СБУ раніше нічого подібного в Україні не застосовувалося.

9.21: Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що поліція має версію щодо того, хто стежив за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівницею «Української правди» Оленою Притулою. За його словами, Нацполіція не має цього стосунку.

21 серпня

21:00: У рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета слідством допитано понад 500 осіб, відпрацьовуються чотири версії.

19 серпня

16:15: Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що не може сказати, що в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета є «великий прорив».

14:27: Посол Сполучених Штатів Америки (США) в Україні Джеффрі Пайєтт  вважає, що юридична система України неспроможна притягнути до відповідальності винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

17 серпня

12:20: 17 серпня о 17:00 в столичному кінотеатрі «Жовтень» покажуть документальний фільм за сценарієм Павла Шеремета «Смерть з відкритою датою».

16 серпня

16:10: Інформація про те, що нібито заступник керівника Національної поліції України Вадим Троян організовував стеження за журналістом «Української правди» Павлом Шереметом, не підтвердилася.

15 серпня

20.21: В Реєстрі судових рішень з'явився запис, в якому слідчі просять дозволити доступ до деяких номерів мобільних телефонів, які можуть бути пов’язані з організацією вбивства журналіста Павла Шеремета.

12 серпня

19.05: Перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян спростовував інформацію щодо організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом, який, за його словами, був другом батальйону «Азов», у якому воював у зоні АТО Вадим Троян. Він також заявив, що вбивство відомого журналіста повинна була розслідувати СБУ

18:44: Печерський районний суд Києва дав дозвіл поліції обшукати банківський сейф в Ощадбанку і отримати виписки з рахунку в Альфа-банку убитого журналіста Павла Шеремета

14.00: Служба безпеки України відмовилась повідомити, чи проводила стеження за журналістом «Української правди» Павлом Шереметом та керівницею цього видання Оленою Притулою. Про це йдеться у відповіді на запит «Української правди».

11 серпня

14:00: Нацполіція просить ФБР допомогти з установленням підозрюваних осіб у вбивстві Шеремета – Троян

9 серпня

16.47: У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета з'явилося нове відео осіб, які закладали вибухівку у машину. Про це «Українській правді» повідомили співрозмовники у МВС. За їх словами,  на відео можна побачити обличчя кілерів з нового ракурсу.

Крім того, слідство чекає на результати експертизи ФБР з приводу вибухового пристрою, який був закладений в машину журналіста. Також досі слідство проводить допити свідків.

6 серпня

21:30: За дорученням голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, правоохоронці проводять службову перевірку стосовно першого заступника голови Нацполіції – начальника кримінальної поліції Вадима Трояна.

5 серпня

18:24: Національна поліція у відповідь на запит відмовилася повідомити дату повернення з відпустки першого заступника глави Нацполіції Вадима Трояна, який підозрюється в організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою

4 серпня

19:00: 4 серпня Генеральна прокуратура і Національна поліція провели спільний брифінг і повідомили про хід розслідування вбивства Павла Шеремета, оновивши дані щодо слідства

11:20: Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що в четвер, 4 серпня, буде оприлюднено інформацію, що стосується розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета

9:45: У Москві народний меморіал пам'яті вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова, який виник в квітні 2015 року, тепер став і меморіалом журналіста Павла Шеремета

3 серпня

16:46: У мережу «злито» фотографії чоловіка та жінки, які підозрюються у вбивстві журналіста Павла Шеремета

10:00: Геращенко: Шеремета вбили, щоб внести безлад в державний

9:30: Коли Нацполіція оприлюднить фотороботи вбивць Шеремета, поки невідомо

28 липня

15.20: Всі дані по справі вбивства журналіста Павла Шеремета, якими володіла редакція «Української правди», передані правоохоронним органам.  Про це в інтерв’ю «Белорусскому журналу» розказала головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик. За її словами, слідство ускладнюється через ноутбука і телефона Павла Шеремета під час загоряння авто після вибуху.

9.00: Правоохоронні органи найближчим часом оприлюднять фоторобот ймовірного убивці журналіста Павла Шеремета, щоб залучити до його пошуку громадськість.

26 липня

19.09: Національна поліція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на брифінгу 26 липня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

19.01: Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає неправдивою інформацію, що перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою.

14.25: Служба безпеки України заявляє, що будь-яких звернень від журналіста Павла Шеремета протягом 2016 року в СБУ не надходило.

13.29. 26 липня на засіданні в Адміністрації Президента Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні обговорила стан розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

9.30: Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що оприлюднений у ЗМІ запис закладання вибухівки під авто Павла Шеремета є не єдиним, з яким працює слідство, і анонсував публічні заяви щодо справи про вбивство журналіста.

8.55: Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що за три тижні до гибелі журналіст Павло Шеремет відвідав Москву (Росія), де зустрівся з близьким оточенням убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

25 липня

15.53: Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що 25 липня фахівці Федерального бюро розслідувань (США) можуть надати перші дані щодо вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета.

11.29: Народний депутат Сергій Лещенко заявляє, що, на його думку, до публікації в інтернеті відео з місця вбивства журналіста Павла Шеремета причетні співробітники Генеральної прокуратури України.

9.44: Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що у слідства за версією щодо «російського сліду» залишаються питання до журналістів 17-го каналу, які першими опинились на місці загибелі журналіста Павла Шеремета у центрі Києва.

9.23: Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що її перший заступник Вадим Троян, який підозрюється в організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою, відповість на всі запитання після повернення з відпустки.

24 липня

20:00: Поліція розпочала службове розслідування за фактом публікації в ЗМІ і соцмережах відео з місця вбивства журналіста Павла Шеремета.

9:00: Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не коментуватиме справу Шеремета, доки не з’являться результати слідства

00:26: Щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками «Української правди» Павлом Шереметом та Оленою Притулою відкрито  кримінальне провадження

23 липня

23:33: Ключова версія слідства щодо вбивства журналіста Павла Шеремета – помста за професійну діяльність

15:00: Міністерство внутрішніх справ заявляє, що перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян не організовував незаконне спостереження за журналістами, високопосадовцями та керівництвом Національної поліції (Нацполіції).

11:15: У Мінську прощаються з журналістом Павлом Шереметом (ФОТО, ВІДЕО)

10:30: Журналістів 17-го каналу визвали на допит

10:00: До розслідування вбивста Шеремета слідство долучило 50 осіб

9:30: Основна версія вбивства Павла Шеремета – профдіяльність

9:00: Вбивство Павла Шеремета організовувало не менше п’яти осіб

22 липня

17:40: Журналістів 17 каналу допитають у справі вбивства Павла Шеремета – Луценко

17:04: Убивця Павла Шеремета діяв у складі групи – Юрій Луценко

15:05: «Обозреватель» опублікував відео начебто закладення вибухівки під автомобіль Павла Шеремета

13:14: 22 липня Президент України Петро Порошенко прибув до «Українського дому» на церемонію прощання з убитим журналістом Павлом Шереметом. 

11:10:22 липня, з 11 години ранку, в приміщенні «Українського дому» в Києві проходить церемонія прощання з журналістом Павлом Шереметом.

9:00: Слідство у справі про вбивство Павла Шеремета схиляється до версії, що метою злочинців був саме він. Шансів вижити після вибуху у журналіста не було.

21 липня

17:30:Вбивство Павла Шеремета: «традиції» безкарності 

17:18: На видиозаписи гибели Павла Шеремета снят его убийца?

16:50: Комітет ВР з питань свободи слова просить очільників правоохоронних відомств проконтролювати розслідування вбивства Шеремета

16:30: Прощання  з Павлом Шереметом відбудеться в Києві 22 липня об 11:00 (ОНОВЛЕНО)

15:00: Колектив 17 каналу у публічному відеозверненні пояснює, яким чином їх знімальна група опинилася на місці загибелі Павла Шеремета раніше за інші ЗМІ. Та закликає не шукати серед журналістів 17-го «російських агентів».

13:44: Вбивство Павла Шеремета – версії, мотиви, можливі замовники

12:45: Якби кожен казав правду, журналістів не вбивали б

12:10: В п’ятницю, 22 липня, в Києві відбудеться церемонія прощання із вбитим журналістом Павлом Шереметом. Наступного дня його поховають в Мінську.

11:00: Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликає швидко і ефективно розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета, який внаслідок вибуху автомобілю загинув 20 липня в Києві.

10:15: Головний редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов вважає, що вже через три-чотири доби стане відомо, хто був замовником та виконавцем убивства журналіста Павла Шеремета.

09:10: Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

09:00: Радник глави Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандит в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що слідство розглядає вже шість версій причин вбивства Павла Шеремета, який загинув внаслідок вибуху автомобіля вранці 20 липня в Києві.

20 липня

22:00: «UA:Перший» і «Громадське ТБ» відбувся спецефір, присвячений пам’яті Павла Шеремета

19:50: На Майдані вшанували пам’ять Павла Шеремета (фото, відео)

17:52: Дата похорону вбитого 20 липня українського журналіста Павла Шеремета поки що невідома, оскільки мають бути проведені всі експертизи.

17:00: Речник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Кристоф Драєр закликав до швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування смерті журналіста Павла Шеремети.

16:44: 17 канал пояснив свою появу на місці убивства Павла Шеремета раніше решти журналістів випадковістю.

14:48: Президент Петро Порошенко отримав згоду від Федерального бюро розслідувань (ФБР) Сполучених Штатів Америки (США) підключитися до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

13:56: Коли слів замало. Колеги та друзі про Павла Шеремета.

13:09: Павла Шеремета поховають на його батьківщині в Мінську. Про це повідомило видання «Белорусский партизан», посилаючись на матір Шеремета.

12:59: Радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк зазначає, що попередньо слідство розглядає три можливі причини вбивства Павла Шеремета: професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки та «російський слід». Про це написало «Інтерфакс-Україна».

12:34: Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулася до влади та правоохоронних органів з вимогою забезпечити негайне і прозоре розслідування вбивства Павла Шеремета.

12:22: У рамках розслідування вбивства Павла Шеремета слідчі, серед інших, розглядають версію замаху на життя керівника «Української правди» Олени Притули, у машині якої він знаходився під час вибуху. Про це написала «Українська правда», посилаючись на ефір «112 Україна».

11:43: Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович закликає покарати винних у вбивстві Павла Шеремета.

11:32: Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) відреагувала на загибель Павла Шеремета. «Журналісти мають об’єднатися для відстоювання свого права на професію та безпеку», - йдеться в заяві НМПУ.

11:11: Вбивство Павла Шеремета кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Про це написала «Українська правда» з посиланням на прокурора міста Києва Романа Говду.

10:39: «Українська правда» зробила добірку світових ЗМІ, які пишуть про вбитого українського журналіста Павла Шеремета.

10:52: Павло Шеремет загинув у результаті, ймовірно, безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Про це на своїй Фейсбук-сторінці написав радник голови Міністерства внтурішніх справ (МВС) Зорян Шкіряк.

10:32: Заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав загибель Павла Шеремета замахом на свободу слова в Україні.

10:14: В мережі з'явилося відео з місця загибелі Павла Шеремета.

10:01: Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі Павла Шеремета.

09:55: Прем’єр –міністр України Володимир Гройсман вимагає від правоохоронних органів забезпечити швидке і ефективне розслідування смерті Павла Шеремета.

09:30: В авто могла бути закладена вибухівка. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна». Цю інформацію з місця аварії підтвердив і директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко.

09:20: На місце події прибула голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Вона заявила, що версій поки немає. «Але ми працюємо, щоб з'ясувати, що сталося», - сказала вона.

07:45: На розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану McDonald's вибухнула машина, коли в ній їхав пан Шеремет. Про це повідомила «Українська правда». Машина належала керівнику «Української правди» Олені Притулі, але її в машині не було.

На місце прибула поліція. Також на місце подій прибув директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко.

Нагадаємо, Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року в Мінську. Після закінчення середньої школи вступив на історичний факультет Білоруського державного університету. Закінчивши три курси, пішов із цього вузу і вступив на факультет міжнародних економічних відносин Білоруського економічного університету.

У 1996 році працював головним редактором «Білоруської ділової газети». У тому ж році був призначений завідувачем білоруським бюро Громадського російського телебачення (ГРТ).

Зарекомендував себе як противник режиму президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У 1998 році Шеремет почав працювати спеціальним кореспондентом програм «Новини» та «Час» дирекції інформаційних програм ОРТ, а в січні 1999 року обійняв посаду шеф-редактора російської і зарубіжної кореспондентської мережі дирекції інформаційних програм ОРТ. У 2008 році покинув телеканал.

У 2012 році створив інтернет-видання «Історична правда».

З вересня 2013 по 2014 рік працював ведучим програми «Прав? Так!» на Громадському телебаченні Росії. Після цього почав співпрацю з виданням «Українська правда», в подальшому став його виконавчим директором.

Павло Шеремет протягом останніх п'яти років жив у Києві.

У червні 2015 року запустив авторський проект «Діалоги» на каналі «24». З вересня 2015 року – ведучий на «Радио Вести», де він вів щоденну програму «Утро Павла Шеремета» по буднях з 8:00 до 11:00.

На фото - Павло Шеремет, radio.vesti-ukr.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY