detector.media
19.07.2016 13:30
Вулицю у Запоріжжі назвали на честь убитого журналіста Сергієнка
Вулицю у Запоріжжі назвали на честь убитого журналіста Сергієнка
У Хортицькому районі Запоріжжя вулицю Задніпровську перейменовано на вулицю журналіста і поета, Героя України, Героя Небесної сотні Василя Сергієнка, якого було вбито на Черкащині 2014 року.

Про це пише інтернет-видання «Прочерк».

Як повідомляється, пан Сергієнко був кореспондентом газети «Запорізька правда», співпрацював із газетою «Верже» та іншими виданнями. Також він був членом у Запорізькій обласній організації Національної спілки журналістів України (ОО НСЖУ), займався журналістськими розслідуваннями.

«Його добре знали на Запоріжжі як справжнього патріота, громадянського активіста, керівника обласної організації  Української республіканської партії,  одного з лідерів запорізького Майдану 2004 року. Василь Сергієнко серйозно займався політологією, готувався до захисту кандидатської дисертації. Відтепер його ім’я житиме ще й у назві однієї з вулиць Запоріжжя, яке було для нього другою батьківщиною», – йдеться на сайті.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

«Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – повідомляє Черкаська прокуратура.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

На фото – Василь Сергієнко

Фото: infomist.ck.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY