detector.media
19.07.2016 12:30
Кабмін знову запропонував зміни до закону про Суспільне мовлення
Кабмін знову запропонував зміни до закону про Суспільне мовлення
У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроект

У парламенті зареєстровано законопроект № 4996 «Про внесення зміни до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», автором якого є кабінет Міністрів України.

Згідно з проектом пропонується виключити абзац дев’ятий пункту 4 розділу IV «Прикінцеві та перехідні положення» закону про Суспільне, а саме: «запровадження регулювання власності загального користування (суспільної власності)».

Відповідно до пояснювальної записки, проект внесено з метою приведення норм Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» у відповідність до положень Конституції України та норм міжнародного права. А саме, на думку, Мін’юсту запровадження регулювання власності загального користування (суспільної власності) видається недоцільним. Конституцією України визначено право власності та його форми, а саме: приватну, державну і комунальну форми власності. «Поняття «суспільна власність», що застосовується в контексті суспільного (громадського) телерадіомовлення, є особливою правовою категорією, яка не розглядається як окрема форма власності», – пояснюють автори проекту.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" (щодо порядку приєднання ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм")».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY