detector.media
18.07.2016 12:40
У Казахстані відключили частину телеканалів та онлайн-ЗМІ після повідомлень про вбивство поліцейських
У Казахстані відключили частину телеканалів та онлайн-ЗМІ після повідомлень про вбивство поліцейських
У Казахстані відключили частину телеканалів та онлайн-видань після того, як стало відомо про напад на Районне управління внутрішніх справ (РУВС) в Алма-Аті, де за попередніми даними загинуло три людини, включаючи двох поліцейських.

Про це повідомляє сайт TJ.

Як йдеться на сайті видання, з моменту появи повідомлень про перестрілку в Алма-Аті перестав працювати ряд телеканалів: «Хабар», «Казахстан 24», «Перший канал Євразія», «Сьомий канал», «31 канал», GalamTV. Не працювали і деякі інтернет-канали, в тому числі онлайн-ефір «Сьомого каналу».

Замість ефіру відображається заглушка, що нагадує настроювальну таблицю. У деяких з телеканалів відображається оголошення про проведення технічних робіт.

Залишилися працювати російські канали: НТВ, «Росія-24», Перший канал, «РЕН ТВ», «РБК ТВ». На деякий час трансляція «Росії-24» переривалася.

Перестали працювати і деякі популярні онлайн-видання. За інформацією видання, не відкривався Tengrinews.kz, на Nur.kz з'явилося повідомлення про технічні роботи.

«За словами одного з очевидців, перестав відкриватися Твіттер. Ще один користувач з Астани стверджує, що соцмережі і месенджери продовжують працювати», - пише видання

У Міністерстві інформації і комунікацій Казахстану заявили, що недоступність деяких онлайн-сервісів в Казахстані, в тому числі месенджерів, пов'язана із занадто високим навантаженням, а блокування не було.

Масове відключення телеканалів в міністерстві пояснили «профілактикою».

«З приводу того, що не працюють телеканали, хотіли б зазначити, що сьогодні проводяться профілактичні та технічні роботи до 17 годин», - прокоментував офіційний представник Міністерства інформації і комунікацій Казахстану Арсен Бектас.

Вранці 18 липня в Алма-Аті відбувся напад на РУВС напроти будівлі Комітету національної безпеки. За попередньою інформацією, невідомий відкрив вогонь з автомата: загинуло троє людей, два з них були в поліцейській формі.

У місті оголошено найвищий, червоний рівень терористичної загрози. Поліція попросила жителів не залишати свої будинки.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY