detector.media
18.07.2016 09:00
У Росії протестували проти «пакету Ярової»
У Росії протестували проти «пакету Ярової»
У російському Ростові-на-Дону в неділю 17 липня протестували проти «пакету Ярової». Учасники акції вважають недавно прийняті в Росії закони про посилення боротьби з тероризмом неконституційними.

Про це пише «Крим.Реалії».

Як повідомляється на сайті видання, в пікеті, крім громадських активістів, взяли участь і представники декількох громадських рухів та партій.

За словами одного з організаторів заходу Миколи Кладового, непродуманий закон, запропонований депутатом Іриною Яровою, порушує конституційні права громадян і тягне за собою непідйомні витрати держави і суспільства.

За даними «Крим.Реалії», поліцейських на заході було приблизно стільки ж, скільки і учасників – 25-30 осіб.

«Пікет закінчився складанням протоколу про адміністративне правопорушення на одну з учасниць – 18-річну Анастасію Дейнека. Дівчину звинуватили в участі не в цій, а в іншій акції, яка пройшла більше місяця тому у Донський державній публічній бібліотеці.  Учасники пікету вважають складений на дівчину протокол незаконним і мають намір його оскаржити», – йдеться на сайті.

Нагадаємо, нещодавно Міжнародна правозахисна організація «Human Rights Watch» заявила, що нове російське антитерористичне законодавство може призвести до невиправданого розширення електронного слідкування і підриву прав людини та інтернет-безпеки.

7 липня президент Росії Володимир Путін підписав так званий «антитерористичний пакет» змін до законодавства, одним із авторів якого є депутат Ірина Ярова.

Поправки роблять значно суворішими низку законів і обмежують права, гарантовані громадянам Конституцією. Правозахисники й експерти різко критикують ці зміни.

На фото – учасники пікету

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY